Σύνοδος 2013 – Κτήμα Σκλάβου


Η οικογένεια Σκλάβου με καταγωγή τα Ντομάτα της Λειβαθούς είναι οικογένεια ναυτικών καραβοκύρηδων που στα 1700 ένας κλάδος της μεταναστεύει στην Οδυσσό της Ρωσίας και ασχολείται με την διακίνηση του σταριού με τα ιδιόκτητα εμπορικά τους πλοία.

Στα χρόνια που ακολουθούν και συγκεκριμένα στα 1919, ο παππούς Ευρυβιάδης επιστρέφει στην Κεφαλονιά όπου στο ιδιόκτητο κτήμα (40στρ.) στην περιοχή Κεχριών της Πάλλης, φυτεύει τα πρώτα αμπέλια.

Το οινοποιείο Σκλάβου βρίσκεται στο Ληξούρι και ειδικεύεται στις ντόπιες ποικιλίες, με κλίση στα… ευφάνταστα χαρμάνια. Η προσοχή στη λεπτομέρεια χαρακτηρίζει όλο το οινοποιείο.

Μια οινοποιητική φιλοσοφία χαμηλών τόνων, με χρήση φυσικών ζυμομυκήτων, χωρίς ραφινάρισμα ή φιλτράρισμα και χωρίς τη χρήση θειώδους, προσφέρει ξεχωριστά κρασιά με πρωτότυπα ονόματα που είναι αληθινή εμπειρία να τα δοκιμάσουμε.

Το παραγόμενο κρασί είναι πιστοποιημένο βιολογικό (Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων ΔΗΩ).

Η φιλοσοφία τους στηρίζεται στο σεβασμό και στην αγάπη για τη φύση: το μέγεθος της παραγωγής που θέλεις να πάρεις από ένα φυτό, χωρίς να το στρεσάρεις και να το πιέζεις να σου δώσει περισσότερα. Είναι μια μέθοδος που εναρμονίζει το φυτό με το περιβάλλον του, έτσι ώστε τελικά να προκύψει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Το κτήμα βρίσκεται εντός των ορίων της ζώνης καλλιέργειας της Μαυροδάφνης Κεφαλληνίας στην περιοχή της Πάλλης και πιστοποιείται από 20ετίας από τον ελεγκτικό οργανισμό της ΔΗΩ.

Σύνοδος 2013 – Κτήμα Σκλάβου 

Ησυχος Ξηρός βιολογικός οίνος, Π.Γ.Ε. Πλαγιές Αίνου

Ποικιλίες: Μαυροδάφνη, Βοστιλίδι

Αλκοολικός τίτλος 13%

Μέγεθος φιάλης (lt) 0.75

Βαθύ πορφυρό χρώμα. Αρώματα κόκκινων φρούτων, πάστας ελιάς, σταφιδών και σοκολάτας με κάποια ίχνη βερύκοκου από το Βοστιλίδι. Στόμα γεμάτο, μεσαίας έντασης με βελούδινες τανίνες. Μεσαία προς μακρά επίγευση.

Συνοδεύει Αλλαντικά, γαλοπούλα γεμιστή, κοκκινιστά, πικάντικα πιάτα.

Θερμοκρασία Σερβιρίσματος 16 – 18 °C

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close