Κόκκινη Πέτρα ερυθρός ξηρός – Κτήμα Στεργίου


Το Κτήμα Στεργίου αποτελεί μια σύγχρονη αμπελοοινική προσπάθεια , που στόχο έχει την ανάδειξη του ιστορικού αμπελώνα της Καστοριάς και την δημιουργία ιδιαίτερων οίνων άμεσα συνυφασμένων με το μικροκλίμα της περιοχής.

Στα διαλεχτά χώματα της Μακεδονικής γης στους πρόποδες του όρους Βιτσίου, στη νότια πλαγιά απέναντι από τη λίμνη της Καστοριάς και σε υψόμετρο 680μ. βρίσκεται ο αμπελώνας της οικογένειας Στεργίου που αποτελεί υπόδειγμα βιολογικής αμπελοκαλλιέργειας (πιστοποίηση από τον Οργανισμό ΔΗΩ), σύμφωνα με τις σημερινές διεθνείς τάσεις για σεβασμό στον άνθρωπο, στον καταναλωτή και στο περιβάλλον.

Ο αμπελώνας είναι γραμμικός (1,00Χ 2,30 μ) και καλύπτει 60 στρέμματα με την παρακάτω ποικιλιακή σύνθεση: Merlot, Cabernet SauvignonSauvignon Blanc , Ξινόμαυρο και Riesling.

Το σύγχρονο επισκέψιμο οινοποιείο βρίσκεται μέσα στον αμπελώνα, εξοπλισμένο με ότι πιο σύγχρονο επιτάσσει η τεχνολογία.

Το Κτήμα Στεργίου επιμένει να φτιάχνει κρασιά από τους δικούς του αποκλειστικά αμπελώνες.

Στόχος μας δεν είναι η μαζική παραγωγή, αλλά η πραγμάτωση ενός οράματος: η αξιοποίηση της ιδιαιτερότητας και του μικροκλίματος της περιοχής για να δημιουργήσουμε εκφραστικά κρασιά, με τυπικότητα και χαρακτήρα που αντανακλά τον τόπο και την ποικιλία που το γέννησαν..

Και φυσικά, για εμάς, κανένα οικοσύστημα δεν είναι πλήρες αν δεν διαφυλάσσει τις τοπικές, πολιτιστικές και κοινωνικές αξίες. Ο σεβασμός σε αυτές ολοκληρώνει το σύστημα και ενισχύει τη σημασία του. Επιδιώκουμε την ισορροπία ανάμεσα στη φύση και τον άνθρωπο.

ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΕΤΡΑ ΕΡΥΘΡΟΣ, Π.Γ.Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΑ

CABERNET SAUVIGNON 60% MERLOT 40%

Θέση: Μεταμόρφωση Καστοριάς -Κόκκινη Πέτρα

Περιοχή: Αμπελουργική ζώνη Μεταμόρφωσης Καστοριάς

Έδαφος: Αμμώδες – αμμοαργιλώδες με άριστη αποστράγγιση.

Κλίμα: Ημι-ηπειρωτικό με χιονοπτώσεις και ζεστό, ξηρό καλοκαίρι με δροσερές νύχτες.

Στρεμματική Απόδοση: 540 κιλά ανά στρέμμα.

Οινοποίηση: Προζυμωτική εκχύλιση , αλκοολική ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία, για 5 μήνες ανάδευση στις οινολάσπες του.

Παλαίωση: 12 μήνες σε επιλεγμένα Γαλλικά δρύινα βαρέλια για 10 μήνες στην φιάλη προ της διάθεσης στην αγορά.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Το έντονο πορφυρό χρώμα με τις βιολετί ανταύγειες εντυπωσιάζει. Αρώματα μπαχαρικών, υπερώριμης τομάτας και αποξηραμένου σύκου συνδυάζονται με ένα πλούσιο, συμπυκνωμένο στόμα, με μεγάλη επίγευση.

Σερβίρεται στους 16o-18o C.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close