Κοτσιφάλι – Κτήμα Ζαχαριουδάκη


Tο Κτήμα Ζαχαριουδάκη βρίσκεται στην κορυφή του λόφου «Ορθή Πέτρα» σε υψόμετρο 500 μ., βόρεια του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Γόρτυνας, στον οικισμό Πλουτή. Εντός του βιολογικά καλλιεργούμενου αμπελώνα έκτασης 200 στρεμμάτων κατασκευάστηκε το υπερσύγχρονο τεχνολογικά, μοναδικής αρχιτεκτονικής οινοποιείο.

Στόχος μας δεν είναι η ποσοτική παραγωγή. Στόχος μας είναι η παραγωγή κορυφαίας ποιότητας κρητικών κρασιών από σταφύλια που παράγουμε βιολογικά στον αμπελώνα μας (Οργανισμός Πιστοποίησης ΔΗΩ) και οινοποιούμε με σεβασμό και μεράκι, ακολουθώντας τα διεθνή υψηλά στάνταρ ποιότητας.

Κοτσιφάλι

ΠΑΛΑΙΩΣΗ 6 μήνες σε Γαλλικά βαρέλια

ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ Ερυθρός Ξηρός Βιολογικός Οίνος Παλαιωμένος σε βαρέλι

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Kοτσιφάλι 100%

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΑΛΚΟΟΛ 14,5%

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ 17ºC

ΚΟΥΖΙΝΑ Απολαύστε το με κόκκινα κρέατα και με ώριμα τυριά.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

  • 2011: Ασημένιο μετάλλιο. Διεθνής διαγωνισμός βιολογικών κρασιών Μόναχο Γερμανίας
  • 2011: Προτεινόμενο, Decanter World Wine Award, Λονδίνο Αγγλία.
  • 2012: Χάλκινο μετάλλιο, Decanter World Wine Award.
  • 2012: Προτεινόμενο, Διεθνής διαγωνισμός ΒΙΟ κρασιών Μόναχο.

ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Σωστά δομημένο, αρωματικό με πολύ καλή οξύτητα και μεγάλη αρωματική γκάμα.

Ζωηρό πορφυρό χρώμα και αρώματα κόκκινων φρούτων που συνδυάζονται αρμονικά με την παλαίωσή του σε δρύινα βαρέλια.

Μαλακό και λιπαρό στο στόμα, με «στρογγυλές τανίνες» και πλούσια αρωματική επίγευση.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail