Valos – ΚΤΗΜΑ ΚΑΤΣΑΡΟΥ


Το ΚΤΗΜΑ ΚΑΤΣΑΡΟΥ βρίσκεται στην Κρανιά Ολύμπου και είναι δημιούργημα του Λαρισαίου γιατρού Δημήτρη Κατσαρού.

Ύστερα από εδαφολογικές αναλύσεις και μελέτη των κλιματολογικών συνθηκών της περιοχής με την βοήθεια επιστημόνων αποφασίστηκε να φυτευτούν οι ποικιλίες Cabernet Sauvignon, Merlot και Chardonnay. Aπό τις ποικιλίες αυτές παράγονται τα κρασιά του κτήματός μας που νομοθετικά φέρουν την ένδειξη τοπικός οίνος Κρανίας.

Ο ιδιόκτητος αμπελώνας 90στρ. καλλιεργείται σύμφωνα με τα πρότυπα της βιολογικής καλλιέργειας και βρίσκεται σε υψόμετρο μεταξύ 650 και 820 μέτρων.

Το οινοποιείο του ΚΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΥ είναι ένα απόλυτα σύγχρονο οινοποιείο εξοπλισμένο με ό,τι καλύτερο διατίθεται σήμερα στο χώρο οινοποίησης.

Valos – ΚΤΗΜΑ ΚΑΤΣΑΡΟΥ

ΕΡΥΘΡΟ ΜΕΣΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΧΡΩΜΑ, Στη μύτη έντονα αρώματα κόκκινων φρούτων, λιαστής ντομάτας με νύξεις βοτάνων και ελιάς. Στόμα μέσου όγκου όπου η οξύτητα και οι τανίνες εξισορροπούν το φρούτο. Φρουτώδης επίγευση.Ποικιλιακή σύνθεση

Ξινόμαυρο 100%

Έδαφος

Αμμοαργιλώδες

Tρυγυτός

Mέσα Σεπτεμβρίου

Οινοποίηση

Ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές και συνέχεια ωρίμανση σε μικρά δρύινα Γαλλικά βαρέλια(225L.) για 10 μήνες.

Μετά την εμφιάλωση Παραμένει στην κάβα του κτήματος (ελεγχόμενες συνθήκες υγρασίας και θερμοκρασίας) για τουλάχιστον ένα χρόνο πριν κυκλοφορήσει στην αγορά.

Προτείνεται η κατανάλωσή του στους 16 C- 18 C και έχει διάρκεια ζωής τουλάχιστον 8-10 έτη

Από σταφύλια βιολογικής καλλιέργειας

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close