Όγδοος – Κτήμα Σταυρόπουλος


Το σύγχρονο οινοποιείο του Κτήματος, στο Παλαιοχώρι, πρωτολειτούργησε το 2000 και είναι πιστοποιημένο για την παραγωγή κρασιού από σταφύλια βιολογικής καλλιέργειας (Οργανισμός Πιστοποίησης ΔΗΩ).

Η αφοσίωση της εταιρείας στην τελειότητα αποδεικνύεται με την υιοθέτηση μεθόδων καλλιέργειας με την ελάχιστη περιβαλλοντική επιβάρυνση.

Καθένας από τους αμπελώνες μας, με τα ιδιαίτερα κλιματολογικά και εδαφικά του χαρακτηριστικά, είναι αφιερωμένος σε συγκεκριμένες ποικιλίες οι οποίες κατ’ αποκλειστικότητα αποτελούν την πρώτη ύλη των προιόντων μας.

Βιολογικός Αμπελώνας – Θέση Νησιά Παλαιοχώρι Ηλείας (30 στρέμματα)

Βρίσκεται στην περιοχή του Δέλτα του Πηνειού, η οποία ανήκει στο Δίκτυο Βιοτόπων Natura – 2000, σε μικρή απόσταση από την ακτή του Ιονίου. Καλλιεργούνται ερυθρές ποικιλίες, κυρίως Merlot, αλλά και Αυγουστιάτης, Αγιωργήτικο, Syrah και Cabernet S. σε μικρό ποσοστό.

Η καλλιέργεια είναι βιολογική και η στρεμματική παραγωγή σταφυλιών είναι περιορισμένη.

Η γειτνίαση με τη θάλασσα, η σύσταση του εδάφους και ο τρόπος καλλιέργειας ευνοούν την παραγωγή σταφυλιών εκλεκτής ποιότητας με ανάπτυξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των καλλιεργούμενων ποικιλιών.

Ο προσανατολισμός της επιχείρησης είναι στην παραγωγή ποιοτικού κρασιού, σε περιορισμένο αριθμό φιαλών, αποκλειστικά από σταφύλια παραγωγής μας, με αξιοποίηση της τεχνολογίας αλλά και σεβασμό στην παράδοση και στο φυσικό προϊόν.

Όγδοος – Κτήμα Σταυρόπουλος

Οίνος βιολογικός από σταφύλια Αυγουστιάτη.

Η παλαίωση 12 μηνών σε γαλλική δρυ & 6 μηνών στη φιάλη αναδεικνύει τα ζωηρά χαρακτηριστικά της δυναμικής αυτής ποικιλίας.

Παραγωγή 4.000-6.000 φιάλες

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail