NOSTOS ALEXANDRA’S – Μανουσάκη Οινοποιία – NOSTOS WINES


Η Οινοποιία Μανουσάκη είναι η πραγματοποίηση ενός ονείρου που άρχισε το 1984 όταν οι λόφοι γύρω από το χωριό Βατόλακκος ήταν ακόμη ανέγγιχτοι από ανθρώπινα χέρια και τ’άγρια βότανα της Κρήτης μεθούσαν τις ανθρώπινες αισθήσεις.

Οι αμπελώνες της Οινοποιίας Μανουσάκη βρίσκονται στους λόφους έξω από το χωριό Βατόλακκος σε υψόμετρα μεταξύ 359 και 600 μέτρων πάνω από το επίπεδο της θάλασσας.

Από την αρχή πιστέψαμε ότι η βιολογική γεωργία ήταν ο μόνος τρόπος να δείξουμε σεβασμό στη φύση και το περιβάλλον. Το να δείχνουμε ευαισθησία στις ανάγκες του οικοσυστήματος είναι αναπόσπαστο τμήμα της φιλοσοφίας μας. Είμαστε δεσμευμένοι να πετύχουμε τη συνεχή εξέλιξη των αμπελώνων μας χρησιμοποιώντας φιλικές προς το περιβάλλον μεθόδους.

NOSTOS ALEXANDRA’S – Μανουσάκη Οινοποιία – NOSTOS WINES

Διαυγές, βαθύ ρουμπινί χρώμα με πλούσια δάκρυα. Μύτη με έμφαση στο φρούτο που εμφανίζεται πυκνό μα συνάμα φρέσκο φράουλα, μαύρο κεράσι, μούρο. Λίγες νότες καπνού και μπαχαρικών. Στόμα ξηρό με γεμάτο σώμα, μέτριες αλλά βελούδινες τανίνες και ξανά φρέσκο φρούτο. Επίγευση με καθαρότητα αρωματική όπου κυριαρχούν τα μπαχάρια.Έτοιμο προς κατανάλωση και θα μείνει στο απόγειό του για τα επόμενα 2-4 χρόνια.

Χρώμα Κρασιού: Κόκκινο

Κατηγορία ως προς την περιεκτικότητα σε αζύμωτα σάκχαρα: Ξηρός

Περίοδος Τρύγου: Ο τρύγος για κάθε μία από τις ποικιλίες γίνετε ξεχωριστά από τις 15 Αυγούστου μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου.

Τύπος Καλιέργειας: Βιολογική

Ποικιλίες Κρασιού: Syrah, Grenache Rouge

Μέθοδος οινοποίησης: Κλασική ερυθρή οινοποίηση σε ανοξείδωτες ανοιχτές δεξαμενές, ξεχωριστά για κάθε μία από τις ποικιλίες, σε ελεγχόμενη θερμοκρασία.

Η εκχύλιση διαρκεί 12-25 περίπου ημέρες και μετά την ολοκλήρωσή της το κρασί μεταγγίζεται σε βαρέλια από γαλλική και αμερικάνικη δρυ σε ποσοστά 75% και 25% αντίστοιχα, όπου ακολουθεί η μηλογαλακτική ζύμωση και ωρίμανση, για 10 περίπου μήνες. Τα βαρέλια χρησιμοποιούνται για τέσσερα χρόνια πριν αντικατασταθούνε

Συνοδεύει: Ψητά και κρέας κατσαρόλας.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close