MAVRO – ΤΗΝΙΑΚΟΙ ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΑΕ


Τα κρασιά T-ΟINOS προέρχονται από τέσσερα αμπελοτόπια συνολικής έκτασης 130 στρεμμάτων, σε αργιλοαμμώδες έδαφος με γρανιτικό υπόστρωμα, περιμετρικά του χωριού Φαλατάδος, στα Στεγαστά και στον Ράσωνα.

Παράγονται οι λευκές ποικιλίες Ασύρτικο και Μαλαγουζιά, οι ερυθρές Μαυροτράγανο και Αυγουστιάτης.

Η φύτευση των αμπελώνων, που βρίσκονται σε υψόμετρο 400-450m είναι πυκνή1.000-1.150 φυτά ανά στρέμμα. Με δεδομένο πως η περιοχή είναι προστατευόμενη δεν έχουν γίνει παρεμβάσεις για τη φύτευση των αμπελιών, ενώ όλα τα κρασιά αποτελούν προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας (Οργανισμός Πιστοποίησης ΔΗΩ).

Τα αμπέλια κλαδεύονται σε «gobelet sur échalas» (στα ελληνικά: κύπελλο), τον παραδοσιακός τρόπος κλαδέματος στους μεσογειακούς αμπελώνες.

MAVRO – T-ΟINOS

Ερυθρός οίνος

Εκρηκτική μύτη βιολέτας, γλυκόριζας και πιπεριού. Τανίνες που λιώνουν στο στόμα, αίσθηση ισορροπίας και μακριά επίγευση, με νότα αρμύρας. Μεγάλο δυναμικό παλαίωσης.

  • 70% MΑΥΡΟΤΡΑΓΑΝΟ
  • 30% Aυγουστιάτης
  • ΑΠΟΔΟΣΗ 700 κιλά / στρέμμα
  • ΑΛΚΟΟΛΗ 14%
  • ΕΔΑΦΟΣ Αμμοπηλώδες, με γρανιτικό υπόστρωμα, βιολογικός αμπελώνας

Έγιναν διαδοχικοί τρύγοι στο ίδιο αμπελοτόπι, ανάλογα με το βαθμό ωρίμανσης των σταφυλιών.

Μερική απορράγιση σταφυλιών και ζύμωση σε ανοιχτές, ξύλινες δεξαμενές των 3,5 τόνων. Ζύμωση με γηγενείς ζύμες. Κατά τη διάρκεια της ζύμωσης τα σταφύλια δουλεύτηκαν καθημερινά με τη μέθοδο του «pigeage», σε ελεγχόμενες συνθήκες θερμοκρασίας.

Η μηλογαλακτική ζύμωση ολοκληρώθηκε στα βαρέλια. Το κρασί ωρίμασε για σχεδόν δύο χρόνια σε γαλλικά, δρύινα βαρέλια.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close