Σαντορίνη – Οινοποιείο Χατζηδάκη


Οι εγκαταστάσεις και οι αμπελώνες του οινοποιείου βρίσκονται εντός της ζώνης Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) «Σαντορίνη» και ειδικότερα στα χωριά Πύργος Καλλίστης, Μεγαλοχώρι, Εμπορείο και Ακρωτήρι.

Καλλιεργούνται συνολικά 10 εκτάρια αμπελιών, σε υψόμετρο από 70 έως και 350 μέτρα, με κυρίως νότιο ή νοτιοανατολικό προσανατολισμό και με τις λευκές ποικιλίες Ασύρτικο, Αηδάνι και την ερυθρή ποικιλία Μαυροτράγανο.

Σε όλους τους αμπελώνες εφαρμόζεται το σύστημα της βιολογικής καλλιέργειας (Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων ΔΗΩ).

Σαντορίνη – Οινοποιείο Χατζηδάκη

Σαντορίνη 2014, ΠΟΠ Σαντορίνη, Ασύρτικο 100%.

Σταφύλια από αμπελώνες των χωριών : Πύργος, Μεγαλοχώρι, Ακρωτήρι και Βουρβούλος.

Οινοποίηση: άμεσος διαχωρισμός του γλεύκους από τα στέμφυλα, απολάσπωση και ζύμωση με ιθαγενείς ζύμες στους 18°C. Παραμονή με τις οινολάσπες για 40 ημέρες.

Ωρίμανση σε ανοξείδωτες δεξαμενές.

Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά: απαλό κίτρινο χρώμα και χρυσοκίτρινες ανταύγειες με λεπτά αρώματα εσπεριδοειδών, λευκών ανθέων και έντονη ορυκτότητα. Δυνατή γεύση με πλούσιο σώμα και χαρακτηριστική τη φρεσκάδα της οξύτητας και τις ορυκτές νότες της Σαντορίνης. Μεγάλη επίγευση.

Απολαύστε το στους 12 – 14°C. Συνοδεύει θαλασσινά, λιπαρά ψάρια αλλά και πουλερικά, ροζέ κρέατα, ζυμαρικά και κίτρινα τυριά. Επιδέχεται παλαίωση για περισσότερο από 5 χρόνια.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail