Θεσπέσιον βιολογικός – Αμόργιον


Από το έτος 2000 αρχίσαμε να παρασκευάζουμε συνταγές με ρακή, μέλι και βότανα που ευδοκιμούν στην Αμοργό, και όταν φθάσαμε στο σημείο που το ποτό μας να αρέσει σε όσους το δοκίμαζαν, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε την Ποτοποιία Αμοργός.

Για όλα τα ποτά μας έχουμε πάρει διπλώματα ευρεσιτεχνίας και έχουμε κατοχυρώσει τα σήματα από το Υπουργείο Ανάπτυξης. Το 2013 δημιουργήσαμε στα Κατάπολα Αμοργού το δεύτερο εργοστάσιό μας Αποσταγματοποιία – Ποτοποιία – Οινοποιία – Εργαστήριο Ζαχαροπλαστικής και εργαστήριο συσκευασίας μελιού, λαδιού και βοτάνων.

Από το 2013 παρασκευάζουμε τα Αμοργιανά κρασιά που εντυπωσιάζουν όλους όσους τα έχουν δοκιμάσει για την ισορροπημένη ποιοτική τους γεύση, καθώς επίσης και τα παστέλια με Αμοργιανή συνταγή, και τα λουκούμια με διάφορες γεύσεις φρούτων που ξεχωρίζουν για την γεύση τους.

Θεσπέσιον Βιολογικός λιαστός οίνος Αμόργιον

500ml

Θεσπέσιον Βιολογικός Οίνος λιαστός γλυκός ΠΓΕ 13%vol.

Ο ήλιος των Κυκλάδων, η αύρα και η αλμύρα της θάλασσας, συμπύκνωσαν τον χυμό από τις αιγαιοπελαγίτικες ποικιλίες Αμοργιανό (Μανδηλαριά) και Ασύρτικο και έδωσαν ένα υπέροχο κρασί με ιδιαίτερα πορφυρό, κεραμιδί χρώμα, μύτη ώριμων φρούτων, δαμάσκηνου και άρωμα μελιού.

Το πλούσιο σώμα, η γεύση και η ισορροπία της αλκοόλης με την γλυκύτητα και την οξύτητα, δίνουν μια υπέροχη αίσθηση και ευεξία.

187ml

Συνοδεύει φρέσκα και ξερά φρούτα, σοκολάτες, Αμοργιανό παστέλι, λουκουμάδες, αλλά και Αμοργιανό πατατάτο και άλλα φαγητά. Είναι επίσης ένα υπέροχο απεριτίφ.

Επιδέχεται παλαίωση για τουλάχιστον πέντε χρόνια.

Σερβίρεται σε θερμοκρασία 10-12°C.

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΔΕΙΞΗ ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Μικρή προσεγμένη βιολογική παραγωγή

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close