ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ – ΑΣΥΡΤΙΚΟ (Ζύμωση Δρυός) – ΚΤΗΜΑ ΘΕΟΠΕΤΡΑ


Το 1996, η Οικογένεια Τσιλιλή δημιούργησε το ΚΤΗΜΑ ΘΕΟΠΕΤΡΑ, ένα πρότυπο οινοποιείο- αμπελώνα βιολογικής καλλιέργειας, με σκοπό την ανάδειξη της ιδιαιτερότητα της περιοχής και την αναβίωση σπάνιων ελληνικών ποικιλιών.

Η μακραίωνη ιστορική παράδοση και η σύγχρονη τεχνολογία ενώνονται αρμονικά με την ανθρώπινη έμπνευση και διαιωνίζουν την οινική κουλτούρα του τόπου, με σεβασμό στο περιβάλλον (πρόγραμμα Natura 2000).

Την τελευταία δεκαετία, έχοντας ως σκοπό τη συνάντηση των αναγκών του ελληνικού αλλά και διεθνούς καταναλωτικού κοινού με το δημιουργικό όραμα των ανθρώπων της αποσταγματοποιΐας-οινοποιΐας Τσιλιλή, δημιουργούνται νέες σειρές οινικών προϊόντων συνδυάζοντας τις παραδοσιακές αξίες με τις σύγχρονες πρακτικές.

Σήμερα η έκταση του αμπελώνα του Κτήματος Θεόπετρα καλύπτει 150 ιδιόκτητα στρέμματα που απλώνονται ανατολικά των Μετεώρων, σε ημιορεινές πλαγιές, γύρω από το προϊστορικό σπήλαιο της Θεόπετρας.

Το σύνολο των αμπελώνων του Κτήματος Θεόπετρα καλλιεργούνται με βιολογικές πρακτικές, η πιστοποίηση των οποίων γίνεται από τη ΔΗΩ.

Με θέα τους βράχους των Μετεώρων και το σπήλαιο της Θεόπετρας, η οικογένεια Τσιλιλή δημιούργησε ένα boutique οινοποιείο στο οποίο ο άνθρωπος δημιουργεί, αντλώντας έμπνευση από το γύρω φυσικό περιβάλλον.

ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ – ΑΣΥΡΤΙΚΟ (Ζύμωση Δρυός) – ΚΤΗΜΑ ΘΕΟΠΕΤΡΑ

ΚΤΗΜΑ ΘΕΟΠΕΤΡΑ

ΠΓΕ ΜΕΤΕΩΡΑ

ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ-ΑΣΥΡΤΙΚΟ Ζύμωση Δρυός

Λευκός Ξηρός Οίνος

Βιολογικός οίνος από σταφύλια των ελληνικών ποικιλιών Μαλαγουζιάς και Ασύρτικου.

Tρύγος: 3η-4η εβδομάδα του Αυγούστου

Οινοποίηση: Προζυμωτική εκχύλιση των σταφυλιών για 6-8 ώρες και στη συνέχεια πίεση σε πνευματικό πιεστήριο . Αλκοολική ζύμωση σε βαρέλια 225L γαλλικής δρυός και παλαίωση με τις οινολάσπες για 6 μήνες.

Γευσιγνωστική σημείωση: Συμπυμνωμένο λεμονοπράσινο χρώμα και αρώματα ώριμου ανανά, βερίκοκου και λεμονιού και νότες μπισκότου, βανίλιας ,λευκού πιπεριού και αποξηραμένου δυόσμου. Στο στόμα έχει υψηλή οξύτητα, πλούσιο σώμα, πικάντικες γεύσεις, μεταλλικότητα και πολύπλοκη επίγευση.

Συνοδεύει: Λιπαρά ψάρια και όστρακα, λευκά και τρυφερά κόκκινα κρέατα.

Δυναμικό Παλαίωσης: 3-5 έτη.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail