Βιολογικό μέλι καστανιάς “ΑΓΙΑΣΜΕΝΟ”


Όλα ξεκίνησαν το 1954, στο υπέροχο χωριό Στεμνίτσα, στα βουνά της Αρκαδίας της Πελοποννήσου από τον Αθανάσιο Δημακόπουλο, έναν εραστή και θαυμαστή για ένα από τα πιο πολύτιμα έντομα της ελληνικής φύσης, τη μέλισσα.

Σήμερα, μετά από 3 γενεές μελισσοκομίας, ο Αργύρης Δημακόπουλος συνεχίζει την παράδοση, παράγοντας ένα από τα πιο αξιοσημείωτα προϊόντα στην εγχώρια αγορά, το μέλι “Αγιασμένο”.

Παράγουμε, με φυσική διαδικασία, μέλι, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη, κερί και όλα τα φυσικά προϊόντα μελισσών που είναι απαραίτητα για τον άνθρωπο.

Τα προϊόντα μελισσών προάγουν την υγεία και την ομορφιά καθώς οι θεραπευτικές τους ιδιότητες είναι εξαιρετικά σημαντικές.

Μελισοκομία Α.Α. Δημακόπουλος

Η παράδοση της οικογένειας Αθανασίου Δημακοπούλου στη μελισσοκομία ξεκινά περί το 1957 όταν τότε ο κ. Θανάσης αποφασίζει να ασχοληθεί με τη μέλισσα και τα προϊόντα της.

Στη Στεμνίτσα, τόπος καταγωγής του, κάνει τα πρώτα του βήματα αφού η περιοχή, αλλά και ολόκληρη η Αρκαδία, είναι γνωστή για τα πλούσια βοσκοτόπια μελισσών.

Αρχικά από περιέργεια για το θαυμαστό κόσμο των μελισσών και στη συνέχεια επαγγελματικά. Αυτή την πραγματική αγάπη του για τις μέλισσες την μετέδωσε και στους στους γιους του, αφού ήδη σε πολύ νεαρή ηλικία έχουν μάθει να φροντίζουν με αγάπη και αφοσίωση τα μελίσσια.

Σήμερα το επάγγελμα του ” Μελισσουργού – μελισσοκόμου” και οικογενειακή παράδοση στον τομέα του μελιού, συνεχίζεται από τον Αργύρη και τον Αντώνη. Παράγουν, με φυσικές διαδικασίες βιολογικό μέλι, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη, κερί και όλα τα φυσικά και αναγκαία προϊόντα των μελισσών προς τον άνθρωπο. Η μεταφορά των μελισσών σε διάφορες τοποθεσίες στην Ελλάδα, επιτρέπει τη συλλογή του μελιού από διαφορετικά μελιτώματα και άνθη δημιουργώντας αυθεντικές γεύσεις και ένα φυσικό φαρμακείο που προστατεύει τον ανθρώπινο οργανισμό. Τα προϊόντα της μέλισσας προάγουν την υγεία και την ομορφιά καθώς οι θεραπευτικές τους ιδιότητες είναι εξαιρετικά σημαντικές.

Με τεχνογνωσία ετών και αστείρευτη αγάπη για το μέλι και τα προϊόντα του, για τον Αργύρη είναι κάτι πολύ παραπάνω από επαγγελματική απασχόληση. Γνωρίζοντας πολύ καλά τις συνήθειες της μέλισσας και διατηρώντας μεγάλο αριθμό από μελίσσια σε ολόκληρη την πελοπόννησο, έχει καταφέρει να εξασφαλίσει την ποιότητα.

Αναφέρει χαρακτηριστικα: “Μακρυά από συμβατικές καλλιέργειες και φυτοφάρμακα, οι μέλισσες μας συλλέγουν μελιτώματα απαλλαγμένα από χημικές ουσίες. Έτσι μας δίνουν τη δυνατότητα να προσφέρουμε σε εσάς ένα καθαρό και φυσικό προϊόν, γεμάτο θρεπτικά συστατικά. Από την κυψέλη μέχρι το βάζο που φθάνει στα χέρια σας φροντίζουμε το μέλι να επιδέχεται τις ελάχιστες δυνατές παρεμβάσεις, χωρίς να προσθέτουμε ή να αφαιρούμε οτιδήποτε σε αυτό. Αυτό είναι και ο βασικότερος λόγος εξάλλου που διαθέτουμε ένα συνεχώς αυξανόμενο πελατολόγιο και καταναλωτές που προτιμούν και επευφημούν τα προϊόντα μας”.

Βιολογικό μέλι καστανιάς “ΑΓΙΑΣΜΕΝΟ”

Παράγεται από τα άνθη της καστανιάς, που θεωρείτε ένα από τα καλύτερα δέντρα για την μελισσοκομία και είναι ευρέως διαδεδομένο στα βουνά της Ελλάδας.

Το χρώμα αυτού του μέλι ποικίλλει ανάλογα με την προέλευσή του, από ανοιχτό καφέ έως σκούρο καφέ και μαύρο. Είναι εξαιρετικά αρωματικό μέλι. Έχει ισχυρή, ελαφρώς πικρή και διαρκή γεύση.

Το μέλι καστανιάς επιταχύνει την κυκλοφορία του αίματος και ενεργεί ως στυπτικό σε ορισμένες περιπτώσεις δυσεντερίας. Έχει βρεθεί ότι έχει σημαντική αντιμικροβιακή δραστικότητα έναντι διαφόρων μικροοργανισμών όπως Staphylococcus, Enterococcus, Helicobacter pylori και των δύο ειδών Candida.

Έχει επίσης στυπτικές, απολυμαντικές και θεραπευτικές ιδιότητες, ιδιαίτερα χρήσιμες στην ουροδόχο κύστη. Αυξάνει επίσης την πνευματική διαύγεια.

Διαθέσιμες συσκευασίες:

  • 250g γυάλινο κυλινδρικο βάζο
  • 450g γυάλινο κυλινδρικο βάζο

Βιολογικό προϊόν πιστοποιημένο από τον Οργανισμό Ελέγχου & Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων ΔΗΩ

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail