Βιολογικό Σουσάμι – ΒΙΟβλαστός


BIOβλαστός

Ο σεβασμός στο περιβάλλον και η αναζήτηση αγνών προϊόντων της ελληνικής υπαίθρου για τη σωστή διατροφή και υγεία, μας οδήγησε στην συνεργασία με μικρούς παραγωγούς, οι οποίοι με μεράκι και αγάπη καλλιεργούν πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα άριστης ποιότητας και γεύσης .

Βιολογικό Σουσάμι

ΣΟΥΣΑΜΙ ΑΝΑΠΟΦΛΟΙΩΤΟ BIO 400ΓΡ

Ο σησαμόσπορος, καρπός του φυτού σησάμι, αποτελεί την πρώτη ύλη για την παρασκευή του σουσαμιού, του ταχινιού (πολτοποιημένο σουσάμι) και του χαλβά.

Το Σουσάμι αποτελεί μια πολύ θρεπτική τροφή για τον άνθρωπο, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει συσχετιστεί τόσο με την πρόληψη όσο και την αντιμετώπιση χρόνιων νοσημάτων.

Το Σουσάμι περιέχει πρωτεϊνη, υδατάνδρακες, φυτικές ίνες, ασβέστιο, φώσφορο, σελήνιο, ψευδάργηρο, σίδηρο, βιταμίνες Ε, Β, αμινοξέα, πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, γλυκόζη, φρουκτόζη (σε πολύ μικρές ποσότητες), στερόλες.

Επιπλέον είναι πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη Ε, μέταλλα και ιχνοστοιχεία σε φώσφορο, κάλιο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο και σελήνιο.

Επίσης περιέχει λιγνάνες που έχουν σημαντικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Έχει 30-40% λιπαρές ουσίες, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων είναι ακόρεστες και όχι trans.

Έχει δράση αντιυπερτασική , αντιθρομβωτική, αντικαρκινική, αντιοξειδωτική, αντιγηραντική.

Βοηθά στην πρόληψη της υπερχοληστερολαιμίας και του καταράκτη, στη σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και στην αντιμετώπιση του διαβήτη. Επίσης μειώνει τον κίνδυνο μυϊκών τραυματισμών στους αθλητές.

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για αρτοσκευάσματα, σε μούσλι ή γιαούρτι, αλλά και σε πιάτα με λαχανικά.

Συσκευασία: 400γρ.

Προέλευση: Βολιβία

Διατροφικά στοιχεία ανα 100 γρ

  • Ενέργεια : 2397 kj / 573 kcal
  • Λιπαρά : 50 γρ
  • Κορεσμένα λίπη : 7 γρ
  • Υδατάνθρακες : 23 γρ
  • Φυτ.Ινες 12 γρ
  • Σάκχαρα : 0,3 γρ
  • Πρωτεΐνες : 13 γρ
  • Νάτριο : 0,1 γρ

Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων ΔΗΩ

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close