Βιολογικοί Σπόροι Chia – ΒΙΟβλαστός


BIOβλαστός

Ο σεβασμός στο περιβάλλον και η αναζήτηση αγνών προϊόντων της ελληνικής υπαίθρου για τη σωστή διατροφή και υγεία , μας οδήγησε στην συνεργασία με μικρούς παραγωγούς, οι οποίοι με μεράκι και αγάπη καλλιεργούν πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα άριστης ποιότητας και γεύσης .

Σπόροι chia BIO

Το ανθοφόρο φυτό chia, ανήκει στην οικογένεια της μέντας και ευδοκιμεί στο κεντρικό και νότιο Μεξικό και τη Γουατεμάλα. Για αιώνες οι μικροί αυτοί σπόροι χρησιμοποιήθηκαν ως μια απο τις βασικές τροφές των Ινδιάνων της Νότιας Αμερικής. Αποτελούν μια πραγματική υπερτροφή με πολλά οφέλη για την υγεία.

Περιέχουν 30% πρωτεϊνη, 30% φυτικές ίνες και 30% λιπαρά οξέα.

Οι ίνες των σπόρων chia απορροφούν νερό πολλαπλάσιο του όγκου τους. Στο στομάχι μετατρέπονται σε ένα είδος ζελέ, εμποδίζοντας τα ένζυμα του στομάχου να διασπάσουν τους υδατάνθρακες. Έτσι εμποδίζονται οι υδατάνθρακες από το να μετατραπούν σε σάκχαρα, πράγμα ιδιαίτερα ωφέλιμο σε όσους έχουν πρόβλημα σακχάρου στο αίμα .

Η ενέργεια και η ευεξία που νιώθουμε με την κατανάλωσή τους προέρχεται από αυτή την αργή πέψη των υδατανθράκων. Η ιδιότητα αυτή της συγκράτησης νερού βοηθά στην ενυδάτωση του οργανισμού μας.

Είναι επίσης ιδιαίτερα ωφέλιμο σε περιπτώσεις δυσκοιλιότητας, κυρίως σε αυτές που οφείλονται σε ανθυγιεινή διατροφή και έλλειψη φυτικών ινών και πολύ χρήσιμοι στις δίαιτες ,βοηθώντας στην απώλεια βάρους κάνοντας τον οργανισμό να νιώθει πλήρης για ώρες χωρίς το αίσθημα της πείνας.

Οι σπόροι chia μειώνουν τη χοληστερόλη, έχουν αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, βοηθούν στη λειτουργία του εγκεφάλου και είναι πολύ καλή πηγή Ωμέγα 3 και Ω6 λιπαρών οξέων. Χρησιμοποιούνται επίσης και για προβλήματα πίεσης, σε καρδιακές ασθένειες, στον σακχαρώδη διαβήτη, την οστεοπόρωση και την κυτταρική αναγέννηση κατά τη διάρκεια κύησης

Οι σπόροι chia διατίθενται σε διάφορες ποικιλίες και μπορούν να καταναλωθούν ωμοί, ψητοί, αλεσμένοι ή αναμεμειγμένοι με νερό.

Τρόπος Χρήσης: Μουλιάζουμε 1 κουτ. γλυκού σπόρους για μισή ώρα στο νερό. Το ζελέ που προκύπτει το καταναλώνουμε πριν το μεσημεριανό φαγητό. Επίσης, μπορούμε να τα αναμείξουμε σε δημητριακά, σάλτσες, σαλάτες, γιαούρτι, μπισκότα και smoothies.

Το ζελέ chia μπορεί να αναμιχθεί με λεμόνι και κάποιο γλυκαντικό για την παρασκευή του «chia fresca», ενός δημοφιλούς ποτού στο Μεξικό

Διατροφικά στοιχεία ανα 100 γρ

  • Ενέργεια : 2033 kj / 486 kcal
  • Λιπαρά : 31 γρ
  • Κορεσμένα λίπη : 3,3 γρ
  • Υδατάνθρακες : 42 γρ
  • Φυτ.Ινες 34 γρ
  • Σάκχαρα : 0 γρ
  • Πρωτεΐνες : 17 γρ
  • Νάτριο : 0,016 γρ

Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων ΔΗΩ

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close