Βιολογική Φάβα Λαθούρι – ΒΙΟβλαστός


BIOβλαστός

Ο σεβασμός στο περιβάλλον και η αναζήτηση αγνών προϊόντων της ελληνικής υπαίθρου για τη σωστή διατροφή και υγεία , μας οδήγησε στην συνεργασία με μικρούς παραγωγούς, οι οποίοι με μεράκι και αγάπη καλλιεργούν πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα άριστης ποιότητας και γεύσης .

Φάβα Λαθούρι

Η φάβα είναι ένα μεσογειακό έδεσμα και σε περιόδους νηστείας είναι το ιδανικό υποκατάστατο του κρέατος.

Το λαθούρι από το οποίο προέρχεται η φάβα ένα είδος φυτού είναι πλούσια σε βιταμίνη Β1 , σίδηρο , χαλκό , φώσφορο κάλιο , μαγνήσιο , και θυλλικό οξύ . Ενώ η κατανάλωσή της μας προσθέτει ελάχιστες θερμίδες .

Συνταγή φάβα Βιοβλαστός

ΥΛΙΚΑ.

500γρ φάβα Βιοβλαστός 2 κρεμμύδια 1½ λίτρο νερό 1/4 φλ. ελαιόλαδο θυμάρι, αλάτι .

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τοποθετούμε τη φάβα σε μπολ και την καλύπτουμε με νερό. Αφήνουμε 30΄ να μουλιάσει. Τη στραγγίζουμε. Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα πλασοτέ με χοντρή βάση το λάδι

Σε μέτρια φωτιά αφήνουμε τα χοντροκομμένα κρεμμύδια με το θυμάρι για 7΄-8,΄ να γίνουν διάφανα και να μαλακώσουν Προσθέτουμε τη φάβα και το νερό. Ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση .

Αφού βράσει αφαιρούμε το θυμάρι . Αφήνουμε τη φάβα να βράσει για περίπου 40′ μέχρι να λειώσει . Την πολτοποιούμε με τη ράβδο ή στο μπλέντερ . Σερβίρουμε με φρέσκο ελαιόλαδο και κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο .

Διατροφικά στοιχεία ανα 100 γρ

  • Ενέργεια : 1427 kj / 341 kcal
  • Λιπαρά : 1,2 γρ
  • Κορεσμένα λίπη : 0,2 γρ
  • Υδατάνθρακες : 60 γρ
  • Φυτ.Ινες 26 γρ
  • Σάκχαρα : 8 γρ
  • Πρωτεΐνες : 25 γρ
  • Νάτριο : 0,015 γρ

Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων ΔΗΩ

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close