Βιολογικό Ρεβύθι μέτριο – ΒΙΟβλαστός


BIOβλαστός

Ο σεβασμός στο περιβάλλον και η αναζήτηση αγνών προϊόντων της ελληνικής υπαίθρου για τη σωστή διατροφή και υγεία , μας οδήγησε στην συνεργασία με μικρούς παραγωγούς, οι οποίοι με μεράκι και αγάπη καλλιεργούν πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα άριστης ποιότητας και γεύσης .

Ρεβύθι μέτριο

Το ρεβύθι είναι μια από τις καλύτερες φυσικές πηγές πρωτεΐνης μεγάλης βιολογικής αξίας ισάξια του κρέατος . Θεωρείται πλήρη τροφή για τον άνθρωπο και μπορεί να αντικαταστήσει πλήρως το κρέας. Αποτελεί πλούσια πηγή φυσικών ινών .

Συνταγή φακές μαύρες σούπα Βιοβλαστός

ΥΛΙΚΑ

500 γρ ρεβύθια Βιοβλαστός 1 μεγάλο κρεμμύδι 1 φλ. ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι .

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τα ρεβύθια να μουλιάσουν για πολλές ώρες (ιδανικά 12 ώρες) σε νερό με μια κσ αλάτι. Ρίχνουμε τα ρεβύθια στην κατσαρόλα με κρύο νερό, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι.

Αφαιρούμε 2-3 στρώσεις από το κρεμμύδι και ρίχνουμε το υπόλοιπο ολόκληρο στην κατσαρόλα. Αφήνουμε να βράσουν για 50′ ή μέχρι να χυλώσουν και να λιώνουν

Όταν σταματήσει το βράσιμο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια πετσέτα και από πάνω το καπάκι και αφήνουμε για 5′ πριν σερβίρουμε. Σερβίρουμε ζεστά με αλατοπίπερο, λάδι, λεμόνι και κρεμμυδάκι .

Διατροφικά στοιχεία ανά 100 γρ

  • Ενέργεια : 1523 kj / 364 kcal
  • Λιπαρά : 6 γρ
  • Κορεσμένα λίπη : 0,6 γρ
  • Υδατάνθρακες : 61 γρ
  • Φυτ.Ινες 17 γρ
  • Σάκχαρα : 11 γρ
  • Πρωτεΐνες : 19 γρ
  • Νάτριο : 0,024 γρ

Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων ΔΗΩ

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close