Site icon βιοΠοιότητα

Βιολογικό Αλεύρι καλαμποκιού – ΒΙΟβλαστός

BIOβλαστός

Ο σεβασμός στο περιβάλλον και η αναζήτηση αγνών προϊόντων της ελληνικής υπαίθρου για τη σωστή διατροφή και υγεία , μας οδήγησε στην συνεργασία με μικρούς παραγωγούς, οι οποίοι με μεράκι και αγάπη καλλιεργούν πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα άριστης ποιότητας και γεύσης .

Αλεύρι καλαμποκιού

Παράγεται από την άλεση ξερών καλαμποκιών, διότι ο φρέσκος καρπός του καλαμποκιού περιέχει πάρα πολύ μεγάλη υγρασία συγκριτικά με τα υπόλοιπα δημητριακά.

Οι πρωτεΐνες του δεν σχηματίζουν γλουτένη, οπότε μπορεί να καταναλωθεί από ανθρώπους με δυσανεξία στη γλουτένη (κοιλιοκάκη). Για να φτιάξουμε αρτοσκευάσματα, το αναμειγνύουμε κυρίως με σιτάλευρο.

Εξαιρετική η συμβολή του στα αρτοσκευάσματα, γλυκά, πουτίγκες, πίτες, στο χωριάτικο ψωμί καθώς και στο χαρακτηριστικό καλαμποκόψωμο. Αφήνει μια ιδιαίτερη γλυκιά γεύση και δίνει εντονότερο κίτρινο χρώμα..

Διατροφικά στοιχεία ανα 100 γρ

Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων ΔΗΩ

Exit mobile version