Βιολογικό Πετιμέζι – GOLDEN BLACK


Στην ξακουστή περιοχή της Νεμέας, η οικογένεια μας άρχισε να καλλιεργεί αμπελώνες το 1876.

Οι μοναδικές εδαφολογικές και κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής μας, σε συνδυασμό με την όλο και αυξανόμενη εμπειρία μας στην αμπελοκαλλιέργεια, αποτέλεσαν τη βάση για να αναπτυχθεί η οικογενειακή μας επιχείρηση, επενδύοντας στην άριστη ποιότητα και την υγιεινή των προϊόντων μας καθώς επίσης και στην πλήρη ικανοποίηση των ανθρώπων που θα τα δοκιμάσουν.

Σήμερα, οι Βιολογικοί Αμπελώνες Παπαϊωάννου είναι μια επιτυχημένη οικογενειακή επιχείρηση, που μετά απ’ την μεγάλη απήχηση των κρασιών της στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αποφάσισε, και ειδικότερα ένα από τα νεότερα μέλη της ο Γιώργος, να δραστηριοποιηθεί και με την παραγωγή της, παγκοσμίου φήμης, Κορινθιακής Σταφίδας και να την μοιραστεί με όσους εκτιμούν το εξαιρετικό.

Ο μοναδικός όρος που θέσαμε για να ξεκινήσει η παραγωγή, ήταν η μεγάλη ποιοτική διαφοροποίηση προκειμένου να αναδειχθεί η μοναδικότητα αυτού του τόσο ιστορικού προϊόντος. Έτσι, έγινε η αρχή για την παραγωγή της Βιολογικής Κορινθιακής σταφίδας από τους αμπελώνες μας, αποξηραμένης με φυσικό τρόπο στη Σκιά και το όνομα που πιστεύουμε πως την χαρακτηρίζει είναι το «Golden Black» , που σημαίνει Μαύρο Χρυσάφι.

Βιολογικό Πετιμέζι

Βιολογικό Πετιμέζι, συμπύκνωση σε κενό στους 32ο C, 250ml (330γρ.)

Πρόκειται για ένα ακόμη προϊόν το οποίο προέρχεται απ’ τους βιολογικούς αμπελώνες μας, αυτή τη φορά όμως όχι από Κορινθιακή σταφίδα αλλά από την πολύ αρωματική ποικιλία Μοσχάτο.

Αφού τα σταφύλια ωρίμασαν όσο χρειάζεται για να μας δώσουν τα πλήρη αρώματα και τη γεύση τους, τα τρυγήσαμε και αμέσως τα μεταφέραμε για να ξεκινήσει η διαδικασία συμπύκνωσης.

Το πρώτο στάδιο ήταν ο απορραγισμός και το πέρασμα απ’ το πιεστήριο ώστε να πάρουμε τον φρέσκο χυμό των σταφυλιών.

Στη συνέχεια ο χυμός αυτός φιλτραρίστηκε και παρέμεινε σε ψυχώμενη ανοξείδωτη δεξαμενή για μια ημέρα ώστε να «κάτσουν» τα τρυγικά οξέα.

Ύστερα ο χυμός αυτός ξεκίνησε να συμπυκνώνεται σε χαμηλές θερμοκρασίες (30ο – 32ο C) σε συνθήκες κενού για να μην καραμελοποιηθούν τα σάκχαρα, μέχρι να φτάσει σε σημείο συμπύκνωσης 65ο Brix.

Στη συνέχεια, ο συμπυκνωμένος πλέον χυμός βράστηκε σε χαμηλή φωτιά για περίπου μια ώρα ώσπου να φτάσει σε σημείο συμπύκνωσης 68,5ο Βrix και στη συνέχεια εμφιαλώθηκε.

Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων ΔΗΩ

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail