Μοσχοφίλερο – Κτήμα Καλογερόπουλου


Στους Αμπελώνες Καλογερόπουλου, δραστηριοποιούμαστε στον χώρο οινοποίησης από το 1980.

Με το 100% των αμπελουργικών μας εκτάσεων στην καρδία της οινοποιητικής ζώνης της Μαντινείας, στην περιοχή του Ζευγολατιού, καλλιεργούμε ποικιλίες Μοσχοφίλερου και Ασπρούδας για την παραγωγή των φημισμένων οίνων ΠΟΠ Μαντινείας.

Το νέο οινοποιείο με σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό προηγμένης τεχνολογίας που κατασκευάσαμε το 2002, μας επέτρεψε να ανεβάσουμε τον πήχη της ποιότητας των οίνων μας ακόμα πιο ψηλά.

Η αγάπη μας και η εμπειρία μας στην παραγωγή Μοσχοφίλερου, μας οδήγησε στην καλλιέργεια μιας ξεχωριστής δυναμικής αμπελιών, Βιολογικής γεωργίας.

Το αποτέλεσμα της αγάπης αυτής, δεν είναι άλλο από το Μοσχοφίλερο Καλογερόπουλου Βιολογικής Καλλιέργειας, που πρόσφατα βραβεύτηκε με την 2η Θέση της Internationaler Bioweinpreis (Silber) 2011.

Μοσχοφίλερο Καλογερόπουλου Βιολογικής Καλλιέργειας

Λευκός ξηρός οίνος, ΠΟΠ Μαντινεία

Ποικιλία: Μοσχοφίλερο, πρόκειται για μία έγχρωμη ποικιλία, ζωηρή και παραγωγική, με μοσχάτο άρωμα, η οποία χρησιμοποιείται κυρίως για την παραγωγή λευκών και ροζέ ξηρών οίνων εκλεκτής ποιότητας.

Ανοιχτό λαμπερό χρώμα, ισορροπημένη μύτη μέτριας έντασης με ζωηρές πινελιές από σταφύλι, λεμόνι, φρέσκα λουλούδια. Στο στόμα δροσερό, ευχάριστο με νότες μελιού και μέτριας επίγευσης.

  • Συνοδεύει Σαλάτες, ψάρια, λευκά κρέατα, μαγειρευτά, αγκινάρες, μαλακά κίτρινα τυριά.
  • Θερμοκρασία Σερβιρίσματος 8 – 10 °C

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail