Βιολογική Δάφνη – apogee


Η apogee προτείνει μια σειρά από βιολογικά προϊόντα αρωματικών φυτών και βοτάνων που συνδυάζουν την υψηλή ποιότητα και την παράδοση.

Μέσα σε μια συσκευασία των προϊόντων apogee μπορεί να βρει κάποιος την παράδοση, την ποιότητα και το σεβασμό του περιβάλλοντος.

Tα βιολογικά προϊόντα εγγυώνται αυθεντικές γεύσεις και ποιότητα ζωής, εκφράζουν την ανάγκη του ανθρώπου για υγιεινή διατροφή και αποτελούν απάντηση στα μεταλλαγμένα προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά.

Τα προϊόντα apogee είναι πιστοποιημένα στον οργανισμό ελέγχου ΔΗΩ. Αυτό εγγυάται ότι είναι απαλλαγμένα από χημικές επεξεργασίες, όπως λιπάσματα, φυτοφάρμακα, ζιζανιοκτόνα, γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.

Βιολογική Δάφνη – apogee

Η Δάφνη, στην ελληνική μυθολογία, ήταν μια νύμφη, κόρη του ποταμού Πηνειού, την οποία μεταμόρφωσε ο πατέρας της στο γνωστό θάμνο, για να ξεφύγει από τον έρωτα του Απόλλωνα. Ο Απόλλωνας, μόλις έμαθε τι είχε συμβεί, έκοψε μερικά κλαδιά από το φυτό και έπλεξε, σε ανάμνηση της νύμφης, ένα δάφνινο στεφάνι.

Στην αρχαία Ελλάδα η δάφνη είχε ξεχωριστή σημασία, καθώς εξέφραζε κυρίως τον σεβασμό και την επιβράβευση της προσπάθειας. Σε πολλούς αγώνες και εκδηλώσεις δάφνινα στεφάνια χρησίμευαν στη στέψη των αθλητών.

Στον οργανισμό:

Το εκχύλισμα δάφνης βοηθά στην καλή λειτουργία του στομάχου. Το δαφνέλαιο, που εξάγεται με μηχανική συμπίεση των καρπών, θεωρείται ως αντιρρευματικό, για θλάσεις μυών και εναντίον της αρθρίτιδας.

Τα φύλλα και οι καρποί είναι τονωτικά για τις λειτουργίες της πέψης.

Όλα τα μέρη της δάφνης είναι διεγερτικά και η λαϊκή ιατρική δε, χρησιμοποιεί τα φύλλα ως εφιδρωτικά και αντικαταρροϊκά. Τα φύλλα πρέπει να ξεραίνονται στη σκιά.

Στην κουζίνα:

Σε πολλά χωριά χρησιμοποιούν το χυλό των φύλλων μαζί με ρεβυθάλευρο για το ζύμωμα του εφτάζυμου ψωμιού.

Χρησιμοποιείται σαν αρωματικό στο βερμούτ, σε παγωτά, γλυκά, στην αρτοποιία, σε σούπες, ζυμαρικά και κονσέρβες κρέατος.

Διατίθεται σε σακουλάκια kraft με κλείσιμο zip

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close