Βιολογικό Ελληνικό φασκόμηλο – Aroma Farms


Η εταιρεία μας ιδρύθηκε το 2013 με έδρα τo χωριό Σμίλα Αρχαίας Ολυμπίας στο Νομό Ηλείας με αντικείμενο τη βιολογική καλλιέργεια, επεξεργασία και συσκευασία Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών, αγροτικών προϊόντων, ελαίων και σπόρων.

Η μακροχρόνια οικογενειακή εμπειρία στην παραγωγή Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών, αγροτικών προϊόντων, ελαίων και σπόρων σε ιδιόκτητους πειραματικούς και παραγωγικούς αγρούς καθώς και τα εξαιρετικά αποτελέσματα που καταφέραμε να επιτύχουμε στα ήδη άριστα σπορόφυτα που είχαν προμηθευτεί, πολλαπλασιάσει και εγκαταστήσει οι γονείς μας, ήταν η προίκα μας για τη δημιουργία αυτής της εταιρείας.

Η συνεργασία μας με αξιόλογους ερευνητές απετέλεσαν τη βάση για τη συνέχιση αυτής της προσπάθειας με σημαντική και πολύτιμη την καθοδήγηση και βοήθεια του Γεωπόνου-Ερευνητή Δρα Θεόδωρου Κουτσού, καθηγητές Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και άλλων φορέων, εργαστήκαμε με πολύ κόπο, μεράκι και έρευνα.

΄Ολα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τις πρακτικές Βιολογικής Καλλιέργειας, υπό την εποπτεία της επιβλέπουσας εταιρείας πιστοποίησης (ΔΗΩ) που εφαρμόζουμε και το τοπικό ιδανικό μικροκλίμα της περιοχής της Αρχαίας Ολυμπίας και της Κρήτης όπου βρίσκονται τα ιδιόκτητα αγροκτήματά μας, αποτελούν το “μυστικό” μας.

Βασική μας αρχή είναι η εξέλιξη της επιχείρησής μας να παραμένει πάντα προσηλωμένη στο βιολογικό τρόπο καλλιέργειας που εξασφαλίζει ποιοτική παραγωγή αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών και ελαίων.

Βιολογικό ελληνικό φασκόμηλο

Ελληνικό Φασκόμηλο (Salvia triloba L.)

Κατά την αρχαιότητα το φασκόμηλο ήταν αφιερωμένο από Έλληνες και Ρωμαίους στον θεό Δία. Το χρησιμοποιούσαν για τις θεραπευτικές του ιδιότητες καθώς αναφέρεται από τους Διοσκουρίδη, Ιπποκράτη, Γαλήνιο και Αέτιο σαν τονωτικό του νου και του σώματος αλλά και σαν θεραπεία ενάντια στα δαγκώματα των φιδιών. Στην αρχαία Ελλάδα επίσης πίστευαν ότι το φασκόμηλο διέγειρε τη γονιμότητα και οι γυναίκες το έπιναν όταν οι άνδρες τους γυρνούσαν από τον πόλεμο.

Χρήσεις στη μαγειρική: Το φασκόμηλο έχει μια πιπεράτη γεύση και χρησιμοποιείται στη μαγειρική για να αρωματίζει κυρίως πιάτα με βάση το κρέας, ιδίως τα πιο βαριά όπως χοιρινό, κυνήγι ή λουκάνικα, πάει όμως και σε πίτες, σούπες, λευκό κρέας, ψάρι και ζυμαρικά.

Μπορεί να συνδυαστεί έξοχα με δενδρολίβανο και να αρωματίσουμε με αυτό λάδι και ξύδι. Θέλει προσοχή στη χρήση καθώς είναι εύκολο να το παρακάνουμε όταν το χρησιμοποιούμε.

Παραδοσιακές Ιδιότητες: Παραδοσιακά το φασκόμηλο χρησιμοποιείται ως αφέψημα για την καταπολέμηση κρυολογημάτων, καθώς είναι απολυμαντικό και αποχρεμπτικό, οι ιδιότητες του αυτές το κάνουν κατάλληλο για τη θεραπευτική του στόματος σε περίπτωση τραυματισμών, άφτρων, φαρυγγίτιδας και κατά της ουλίτιδας ειδικά άμα χρησιμοποιηθεί για γαργάρες μαζί με μηλόξυδο.

Θεωρείται πως βοηθά την μνήμη, την έντονη εφίδρωση, την ατονία του στομάχου και των εντέρων και είναι διουρητικό. Καλό είναι να αποφεύγεται η χρήση του από επιληπτικούς και εγκύους.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close