Βιολογικές Νιφάδες Κριθαριού – ΒΙΟβλαστός


BIOβλαστός

Ο σεβασμός στο περιβάλλον και η αναζήτηση αγνών προϊόντων της ελληνικής υπαίθρου για τη σωστή διατροφή και υγεία , μας οδήγησε στην συνεργασία με μικρούς παραγωγούς, οι οποίοι με μεράκι και αγάπη καλλιεργούν πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα άριστης ποιότητας και γεύσης .

Νιφάδες Κριθαριού

Το κριθάρι αποτελούσε το βασικό δημητριακό για την παρασκευή ψωμιού στην Αρχαία Ελλάδα και είναι το αρχαιότερο καλλιεργήσιμο δημητριακό στη Μεσόγειο.

Η επανεμφάνισή του θα μας απασχολήσει ακόμα πιο επισταμένα στο προσεχές μέλλον. Στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αύξηση της παραγωγής και διάθεσης του κριθαριού , εφόσον αντίστοιχα έχει σημειωθεί κατακόρυφη αύξηση της ζήτησης του.

Το κριθάρι είναι πλούσιο σε βιταμίνες Β3 και Β6, κάλιο, σίδηρο και φωσφορικά οξέα. Περιέχει υψηλές ποσότητες ασβεστίου και πρωτεΐνης. Καταπολεμά τη χοληστερίνη και γίνεται σύμμαχος κατά της αρτηριοσκλήρωσης.

Χαρακτηρίζεται και ως θαυματουργό για την σωστή λειτουργία του εντέρου. Είναι ένα από τα καλύτερα αντιοξειδωτικά και συμβάλλει στην απώλεια βάρους.

Οι νιφάδες κριθαριού μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο σαν ένα συστατικό στο ψωμί και τα υπόλοιπα αρτοποιήματα ( κριτσίνια,μπισκότα,muffins κ.α.) όσο και σαν διακόσμηση σε ποικίλα αρτοσκευάσματα.

Ιδανικές επίσης και για μούσλι, γλυκά και σούπες.

Διατροφικά στοιχεία ανα 100 γρ

  • Ενέργεια : 1481 kj / 354 kcal
  • Λιπαρά : 2,3 γρ
  • Κορεσμένα λίπη : 0,5 γρ
  • Υδατάνθρακες : 73 γρ
  • Φυτ.Ινες 17 γρ
  • Σάκχαρα : 0,8 γρ
  • Πρωτεΐνες : 12 γρ
  • Νάτριο : 0,02 γρ

Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων ΔΗΩ

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close