Πράσινα βασιλικά σύκα βιολογικά – Litras Fresh


Όλα μας τα σύκα προέρχονται από συκιές που καλλιεργούνται στα περίχωρα της Αθήνας και συγκεκριμένα στη περιοχή της Βαυρώνας του δήμου Μαρκόπουλου.

Καλλιεργούμε το είδος Ficus Carica L. ένα σημαντικό μέλος του γένους Ficus και πιο συγκεκριμένα τις ποικιλίες ‘Μαύρα Μαρκοπούλου’ και ‘Βασιλικά Πράσινα Μαρκοπούλου’.

Οι ποικιλίες αυτές είναι μάλιστα χαρακτηρισμένες ως ‘Προϊόν Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης’ (ΠΓΕ) από το τμήμα Γεωργίας και Αγροτικής ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πράσινα βασιλικά σύκα βιολογικά – Litras Fresh

  • πράσινη φλούδα με ραβδώσεις
  • σάρκα λευκή και εσωτερικό έντονο κόκκινο
  • έχουν μια εξτρα γλυκιά γεύση
  • και είναι μικρότερα σε μέγεθος από τα μαύρα

Τα σύκα είναι πολύ νόστιμα και καταναλώνονται ευχάριστα μόνα τους. Μπορούν να προστεθούν σε διάφορες σαλάτες δίνοντάς τους μια ιδιάιτερη γεύση. Υπάρχουν επίσης και πολλές συνταγές, στις οποίες τα σύκα μαγειρεύονται ή χρησιμοποιούνται σε σάλτσες για το φαγητό.

Περιέχουν θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες Α, Β1 και Β2 και μέταλλα όπως ασβέστιο, σίδηρο, φώσφορο, μαγγάνιο, νάτριο, κάλιο κ.ά.

Ο όρος ‘βιολογικό’ αναφέρεται στον τρόπο καλλιέργειας του προϊόντος.

Για να το θέσουμε απλά, η βιολογική καλλιέργεια έχει στόχο να προσφέρει στον καταναλωτή την αυθεντική γεύση του κάθε αγαθού σεβόμενη παράλληλα το φυσικό κύκλο της ζωής.

Τα βιολογικά μας σύκα καλλιεργούνται σύμφωνα με τον Κανονισμό της ΕΕ 834/2007, ενώ ο αρμόδιος φορέας (Οργανισμός ΔΗΩ) ελέγχει όλα τα στάδια της παραγωγής τουλάχιστον μια φορά το χρόνο.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail