Mαρούλι (Lactuca sativa L.) – ΚΤΗΜΑ ΒΙΩΜΑ


Την άνοιξη του 2005 ιδρύεται το Κτήμα Βίωμα, σε ιδιόκτητο αγρόκτημα στην Αριδαία Ν. Πέλλας. Δημιουργούνται οι πρώτες εγκαταστάσεις ενώ παράλληλα οργανώνεται και η πρώτη πειραματική βιολογική φυτεία παραδοσιακών ποικιλιών Τομάτας και Πιπεριάς.

Το Τμήμα Αρωματικών – Φαρμακευτικών Φυτών δημιουργήθηκε το 2005 για την Παραγωγή και πιστοποίηση Βιολογικών Αρωματικών – Φαρμακευτικών Φυτών (Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων ΔΗΩ)

Από το 2005 έως και σήμερα έχουμε πολλαπλασιάσει εκατομμύρια βιολογικά φυτά κηπευτικών, για επαγγελματίες αγρότες και ερασιτέχνες κηπουρούς. Στόχος μας είναι ο διαρκής εμπλουτισμός του καταλόγου μας με νέες προτάσεις και η συνεχής βελτίωση του πολλαπλασιαστικού μας υλικού.

Από την δημιουργία του φυτωρίου μας ασχοληθήκαμε με επαγγελματισμό στον τομέα παραγωγής, πολλαπλασιαστικού υλικού αρωματικών φυτών. Τομέας που πιστέψαμε και πιστεύουμε, επενδύοντας σημαντικά κεφάλαια και χρόνο, ώστε να είμαστε παρόν στις εξελίξεις όσο αφορά καινούριες τεχνικές και τάσεις της παγκόσμιας αγοράς.

Σήμερα απολαμβάνουμε την συνεργασία και εμπιστοσύνη πολλών επαγγελματιών παραγωγών – μεταποιητών αρωματικών φυτών, σε όλη την Ελλάδα.

Mαρούλι (Lactuca sativa L.)

Βιολογικά σπορόφυτα Μαρουλιού, στα πρώτα στάδια ανάπτυξης στο φυτώριο μας

Βιολογικά σπορόφυτα Μαρουλιού με σγουρό φύλλωμα.

Βιολογικά σπορόφυτα Μαρουλιού με ίσιο φύλλωμα.

Μαρούλι – Reine de juillet
  • Τύπος: Butterhead
  • Κλασσική ποικιλία Μαρουλιού.
  • Φύλλα πράσινα, μεγάλα, τραγανά.
  • Μεγάλη αντοχή στις υψηλές θερμοκρασίες.

(Διαθέσιμο από: 30/3/2018)

Μαρούλι – Astral
  • Ποικιλία Μαρουλιού τύπου Iceberg.
  • Ανοιχτοπράσινο φύλλωμα κεφαλής. Κατάλληλο για υπάιθρια καλλιέργεια. Πολύ καλή ανοχή στο ξεβλάστωμα.
  • Εποχή καλλιέργειας: Άνοιξη, καλοκαίρι, Φθινόπωρο.

(Διαθέσιμο από: 30/3/2018)

Μαρούλι – Canasta

  • Ποικιλία Μαρουλιού, τύπου “Γαλλική Σαλάτα” ή Butterhead.
  • Φυτό μέτριου μεγέθους, με πράσινο-κόκκινο χρώμα φύλλων.
  • Γνωστή ποικιλία, για την ποιότητα του φυλλώματος της.
  • Κατάλληλη εποχή καλλιέργειας: αρχές άνοιξης – αρχές Φθινοπώρου.

(Διαθέσιμο από: 30/3/2018)

Μαρούλι – Duna
  • Ποικιλία Μαρουλιού, τύπου Ρωμάνα (ίσιο φύλλωμα).
  • Πολύ καλή επιλογή για υπαίθρια καλλιέργεια, με εξαιρετική ανοχή στην ζέστη και στο ξεβλάστωμα.

(Διαθέσιμο από: 30/3/2018)

Μαρούλι – Gramsi

  • Ποικιλία Μαρουλιού, τύπου “Ρωμάνα”, με ίσιο φύλλωμα.
  • Φυτό εύρωστο με ανοχή στο ξεβλάστωμα.
  • Τραγανό φύλλωμα σκούρου – πράσινου χρώματος

(Διαθέσιμο από: 30/3/2018)

Μαρούλι – Great lakes 118
  • Τύπος: Iceberg
  • Κατάλληλη εποχή καλλιέργειας: Νωρίς την άνοιξη – αρχές Φθινοπώρου.
  • Ποικιλία Μαρουλιού, με μεγάλη εξάπλωση τα τελευταία 60 χρόνια.
  • Δημιουργεί μεγάλο “κεφάλι”, με τραγανά εύγεστα φύλλα.
  • Πολύ καλή επιλογή για ερασιτεχνική υπαίθρια καλιέργεια.

(Διαθέσιμο από: 30/3/2018)

Μαρούλι – Island cos

  • Ποικιλία Μαρουλιού τύπου Ρωμάνα (ίσιο φύλλωμα).
  • Καλλιεργείται απο πολύ παλιά με πολύ καλά αποτελέσματα.
  • Σφιχτό, τραγανό, με έντονο πράσινο χρώμα φύλλων.
  • Κατάλληλη εποχή καλλιέργειας: αρχές άνοιξης, αρχές – μέσα Φθινοπώρου.
Μαρούλι – Lollo rosa

  • Ποικιλία Μαρουλιού.
  • Κατσαρά πράσινα φύλλα, με σκούρο κόκκινο χρώμα στις άκρες.
  • Πολύ καλή επιλογή για υπάιθρια καλλιέργεια.
  • Κατάλληλη εποχή καλλιέργειας: αρχές άνοιξης – τέλος καλοκαιριού.
Μαρούλι – Rouge Crenobloise

  • Τύπος: Batavia
  • Κλασσική Γαλλική ποικιλία.
  • Φύλλα τραγανά κόκκινου – πράσινου χρώματος.
  • Αντοχή στις χαμηλές θερμοκρασίες.

(Διαθέσιμο από: 30/3/2018)

Μαρούλι – Simpson
  • Κλασική ποικιλία Μαρουλιού με σγουρό φύλλωμα.
  • Σκούρο – πράσινο χρώμα κεφαλής.
  • Καλλιεργείται πολλά χρόνια με επιτυχία, σε όλη την Ελλάδα.
  • Ιδανική επιλογή, για ερασιτεχνική υπαίθρια καλλιέργεια.
  • Ιδανική εποχή καλλιέργειας: Αρχές άνοιξης – αρχές Φθινοπώρου.

(Διαθέσιμο από: 30/3/2018)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close