Βιολογικά Farro ζυμαρικά – ΜΕΛΚΟ ΑΕΒΕ


Η εταιρία ΜΕΛΚΟ Α.Ε.Β.Ε. είναι μια οικογενειακή επιχείρηση στον τομέα της παραγωγής παραδοσιακών, κλασικών και φρέσκων ζυμαρικών, που ιδρύθηκε το 2001 στις Γκαγκάλες Ηρακλείου Κρήτης. Έχοντας σαν γνώμονα την Κρητική παράδοση η εταιρία ΜΕΛΚΟ δημιουργεί μοναδικά μοντέλα ζυμαρικών που η γεύση και η ποιότητά τους, κερδίζει και τους πιο απαιτητικούς καταναλωτές.

Το 2012 μπαίνει δυναμικά και στον χώρο παραγωγής παξιμαδιών και άλλων παραδοσιακών Κρητικών αρτοσκευασμάτων, πάντα με την ίδια αφοσίωση στην ποιότητα των πρώτων υλών.

Η εταιρία ΜΕΛΚΟ στην διάρκεια της λειτουργίας της αναπτύσσεται δυναμικά με επενδύσεις στις οικολογικές κτηριακές εγκαταστάσεις της, αλλά και στον μηχανολογικό εξοπλισμό της.

Διαθέτει πιστοποιήσεις από τους μεγαλύτερους οργανισμούς πιστοποίησης ορθής και οικολογικής λειτουργίας όπως ISO 22000, ISO 9001 και ISO 14001, Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων ΔΗΩ.

Βιολογικά ζυμαρικά Farro Triticum Dicoccum (Pennes Rige & Fusilli)

Το Farro είναι ένα φυτό της οικογένειας των αγρωστοειδών. Μαρτυρίες για την ύπαρξή του βρέθηκαν στην Αίγυπτο, ενώ υπάρχει αναφορά του στα Ομηρικά έπη. Θεωρούνταν ιερό από τους αρχαίους κατοίκους της Ιταλίας, τους Λατίνους και τους Σαβίνους.

Οι Ρωμαίοι το θεωρούσαν πολύτιμο αγαθό και συχνά το χρησιμοποιούσαν σαν νόμισμα, καθώς επίσης το προσέφεραν και στους γάμους.

Ένας λόγος για τον οποίο η καλλιέργειά του εγκαταλείφθηκε κατά το παρελθόν, είναι γιατί όλα τα παράγωγά του περιέχουν υψηλό ποσοστό ινών, αλλά και αυτός είναι ένας από τους λόγους για τον οποίο η αξία του ανακτήθηκε στις μέρες μας.

Το συνολικό ποσοστό πρωτεϊνών στο Farro είναι 25%, ενώ το κοινό στάρι περιέχει 10%. Εξαιτίας της ειδικής του σύνθεσης, καταπολεμά την δυσκοιλιότητα και σύμφωνα με κάποιους διατροφολόγους μπορεί να προλάβει τις εντερικές νεοπλασίες.

Τα ζυμαρικά με Farro δίνουν την αίσθηση της πληρότητας, καθυστερώντας πολύ το αίσθημα της πείνας, ενώ στις δίαιτες προσφέρει μια σημαντική ποσότητα πρωτεϊνών, βιταμινών κ.α.

Άτομα που εξασκούν αθλητικές δραστηριότητες, παραμένοντας σε ένα σχετικά ελαφρύ βάρος σώματος, μπορούν να επωφεληθούν από την ικανοποιητική ποσότητα υδατανθράκων που περιέχει, απαραίτητη για τα αγωνιστικά τους καθήκοντα και διατηρώντας έτσι ένα σταθερό γλυκαιμικό και θερμιδικό επίπεδο, βελτιώνοντας πολύ τις αθλητικές τους αποδόσεις.

Το Farro επίσης ενδείκνυται διατροφικά για την οστεοπόρωση και την αναιμία. Τα τελευταία χρόνια το συναντάμε συχνά και στη διαιτητική διατροφή. Στην Ευρώπη καλλιεργούνται 2 είδη Farro, από τα οποία παράγονται άλευρα που προσαρμόζονται καταλληλότερα στα διάφορα είδη τροφής.

Για την παραγωγή των ζυμαρικών επιλέξαμε το Triticum Dicoccum, ενώ για την παραγωγή των παξιμαδιών το Triticum Spelta.

Το Farro είναι ο πρόγονος του μαλακού σίτου. Πλούσιο σε βιταμίνες Α, B, C, E και μεταλλικά άλατα, Ασβέστιο, Κάλιο, Μαγνήσιο και Φώσφορο, το Faro περιέχει υψηλό ποσοστό πρωτεϊνών, πολυακόρεστων λιπαρών οξέων, Σίδηρο, Χαλκό, Μαγγάνιο.

Είναι επίσης πλούσιο σε αδιάλυτες ίνες που ευνοούν την ομαλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

Ειδικότερα περιέχει 57,9% υδατάνθρακες, 17,0% πρωτεΐνες και 3,0% λιπαρά. Επίσης περιέχει ειδικούς υδατάνθρακες (βλεννοπολυσακχαρίδια) που αποτελούν ένα σημαντικό παράγοντα στην πήξη του αίματος και διεγείρουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close