Site icon βιοΠοιότητα

ICARUS BLACK – ΚΤΗΜΑ ΑΦΙΑΝΕΣ

Για περισσότερα από 20 χρόνια, με πολύ αγάπη, έμφαση στις βιολογικές μορφές καλλιέργειας και με διάθεση δημιουργικού πειραματισμού, καλλιεργούμε στον τόπο μας τις δύο τοπικές Π.Γ.Ε. ποικιλίες σταφυλιών, Φωκιανό και Μπεγλέρι.

Ακολουθούμε τις αρχές της βιολογικής γεωργίας, τόσο για τα αμπέλια όσο και για το οινοποιείο μας, με οργανισμό πιστοποίησης τη ΔΗΩ.

Οινοποιώντας με διαφορετικές τεχνικές και χρησιμοποιώντας πειραματικούς αμπελώνες σε διαφορετικά υψόμετρα και μικροκλίματα σε όλη τη δυτική πλευρά του νησιού, παρατηρήσαμε ότι οι δύο αυτές άγνωστες στον υπόλοιπο κόσμο ποικιλίες, παράγουν εξαιρετικά τελικά προϊόντα, με μεγάλη διάρκεια και βελτίωση σε βάθος χρόνου, σε μπλεντ και μονοποικιλιακά.

ICARUS BLACK – ΚΤΗΜΑ ΑΦΙΑΝΕΣ

Ένας ξεχωριστός ερυθρός ξηρός οίνος με χαρακτήρα πολύπλοκο, πλούσιο, θερμό και τανικό. Αρχικά και για ένα χρόνο παλαιώνει σε γαλλικής κατασκευής δρύινα βαρέλια (seguin moreau).

H παλαίωση του συνεχίζεται στη φιάλη για έναν ακόμα χρόνο, αλλά επιδέχεται και μακρά παλαίωση, καθώς στα οκτώ χρόνια βγάζει τον καλύτερο του χαρακτήρα και τον διατηρεί.

ΑΡΩΜΑ – ΧΡΩΜΑ – ΓΕΥΣΤΙΚΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ

Χρώμα: Βαθύ βυσσινί με πορτοκαλί ανταύγειες.

Μύτη: Πολύπλοκη από ώριμα κόκκινα φρούτα του δάσους και θερμά αρώματα από γαλλική δρυ.

Στόμα: Πλούσιο, θερμό, τανικό με αγριοκέρασο και μαύρο μούρο στην κορύφωση του.

Επίγευση: Απαλή και μακρά.

Γευστικοί συνδυασμοί: Συνδυάζεται με λιπαρά κίτρινα τυριά, ψητά κρέατα ή μαγειρεμένα με σάλτσες και λιπαρά κίτρινα τυριά. Σερβίρεται στους 16-18°C.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ – ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ – ΠΑΛΑΙΩΣΗ

Οίνος: Ερυθρός ξηρός.

Ποικιλιακή σύνθεση: Φωκιανό 100%.

Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (Π.Γ.Ε.): Ικαρία.

Αμπελοτόπι: Ικαρία / Ράχες.

Οινοποίηση: Αποβοστρύχωση, προζυμωτική κρυοεκχύλιση και στη συνέχεια κλασική ερυθρά οινοποίηση (σε ελεγχόμενες συνθήκες και θερμοκρασία μικρότερη των 12°C).

Eφαρμογή της μεθόδου πισάζ (ολοκληρωτική εμβάπτιση των στέμφυλων) τέσσερις φορές την ημέρα. Μετά το τέλος της ζύμωσης και την απολάσπωση, χωρίς άλλη κατεργασία, το κρασί μεταφέρεται σε γαλλικής κατασκευής βαρέλια (seguinmoreau) με δούγες που έχουν διαλεχτεί κατόπιν εξέτασης του κρασιού, όπου παραμένει για ένα χρόνο.

Κατόπιν εμφιαλώνεται και παραμένει για έναν ακόμα χρόνο στη φιάλη πριν ξεκινήσει το ταξίδι του.

Παλαίωση: Επιδέχεται μακρά παλαίωση. Στα 8 χρόνια βγάζει τον καλύτερο του χαρακτήρα και τον διατηρεί.

Παραγωγή: 1.000 φιάλες σε ιδανικές καιρικές συνθήκες.

Exit mobile version