Αγιωργήτικο – Οινοποιείο Τετράμυθος


Το οινοποιείο Τετράμυθος στο Άνω Διακοπτό είναι στην πραγματικότητα μία ομάδα, με τους αδελφούς Σπανού από τη μία και τον οινολόγο Παναγιώτη Παπαγιαννόπουλο από την άλλη.

Οι αμπελώνες του καλύπτουν 140 στρέμματα σε υψόμετρο 450-1050 μέτρων και καλλιεργούνται με βιολογικό τρόπο (Οργανισμός Πιστοποίησης ΔΗΩ). Λόγω μικροκλίματος, εδάφους, έκθεσης, επαφής με την αύρα του Κορινθιακού κόλπου καθώς και καλλιεργητικών τεχνικών μας δίνουν πολύ καλή πρώτη ύλη.

Ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες (ροδίτης, μαλαγουζιά, αγιωργίτικο, μαύρο καλαβρυτινό, cabernet sauvignon, merlot, sauvignon blanc) κατόπιν, οινοποίησης μας δίνει τον γνωστό οίνο Π.Ο.Π. Πάτρα, Τετράμυθος, καθώς και Π.Γ.Ε. Αχαΐα, πλαγιές Αιγιαλείας και Πελοπόννησος.

Αγιωργήτικο Ερυθρός Ξηρός – Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Πελοπόννησος

Η δυναμικότητα του Αγιωργίτικου συναντά την αγνότητα της βιολογικής καλλιέργειας και μας δίνει ένα μοναδικό και άρτιο αρωματικό και μεστό κόκκινο κρασί.

  • Ποικιλιακή σύνθεση: Αγιωργίτικο.
  • Χαρακτηριστικά: Βαθυκόκκινο χρώμα, αρώματα βιολέτας, κερασιού και δαμάσκηνου.
  • Βελούδινο και πλούσιο στόμα. Παλαιώνει έως και πέντε χρόνια.
  • Συνδυασμοί : Συνοδεύει κόκκινο κρέας, ζυμαρικά, ψητά, τυριά.
  • Σερβίρεται στους 16ο-18οC.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail