Μηλιά Κόκκινη – Οινοποιείο Τετράμυθος


Το οινοποιείο Τετράμυθος στο Άνω Διακοπτό είναι στην πραγματικότητα μία ομάδα, με τους αδελφούς Σπανού από τη μία και τον οινολόγο Παναγιώτη Παπαγιαννόπουλο από την άλλη.

Οι αμπελώνες του καλύπτουν 140 στρέμματα σε υψόμετρο 450-1050 μέτρων και καλλιεργούνται με βιολογικό τρόπο (Οργανισμός Πιστοποίησης ΔΗΩ). Λόγω μικροκλίματος, εδάφους, έκθεσης, επαφής με την αύρα του Κορινθιακού κόλπου καθώς και καλλιεργητικών τεχνικών μας δίνουν πολύ καλή πρώτη ύλη.

Ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες (ροδίτης, μαλαγουζιά, αγιωργίτικο, μαύρο καλαβρυτινό, cabernet sauvignon, merlot, sauvignon blanc) κατόπιν, οινοποίησης μας δίνει τον γνωστό οίνο Π.Ο.Π. Πάτρα, Τετράμυθος, καθώς και Π.Γ.Ε. Αχαΐα, πλαγιές Αιγιαλείας και Πελοπόννησος.

Μηλιά Κόκκινη, Ερυθρός Ξηρός – Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Πελοποννησιακός

Ο Τετράμυθος Μηλιά Μerlot & Cabernet Ερυθρός είναι ένα κόκκινο κρασί από σταφύλια που καλλιεργούνται με βιολογικό τρόπο. Το ξεχωριστό μικροκλίμα της περιοχής, το έδαφος, η αύρα του Κορινθιακού, καθώς και οι έμπειρες αμπελουργικές τεχνικές δημιουργούν εξαιρετικής ποιότητας σταφύλι και κρασί.

  • Ποικιλιακή σύνθεση: Merlot – Cabernet Sauvignon – Μαύρο Καλαβρυτινό
  • Χαρακτηριστικά: Βαθυκόκκινο χρώμα, έντονο άρωμα κόκκινων φρούτων, βανίλιας και καραμέλας βουτύρου.
  • Γεμάτο στόμα δίχως επιθετικές ταννίνες.
  • Συνδυασμοί : Συνοδεύει ζυμαρικά, λαδερά καθώς και κρέατα.
  • Σερβίρεται στους 15ο-16ο C.
  • Παλαιώνει ως και τέσσερα χρόνια.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail