Gold – Melissinos Winery


Το Melissinos Winery είναι το δημιούργημα του Νίκου Πετρακόπουλου και με την Κική Σιαμέλη στο οινικό τιμόνι είναι το απόλυτα boutique οινοποιείο με την ελάχιστη παραγωγή έχει καταφέρει ήδη να κλέψει τα βλέμματα με τα κατορθώματά του. Στόχος τους η ανάδειξη των πολύτιμων και σπάνιων τοπικών ποικιλιών της Κεφαλονιάς και η πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

Gold – Melissinos Winery
Gold, λεύκος ξηρός οίνος
  • Ονομασία Προέλευσης: ΠΓΕ Πλαγιές Αίνου
  • Κατηγορία Οίνου: Λευκός Ξηρός
  • Ποικιλιακή Σύνθεση: Ζακυνθινό, Βοστυλίδι, Ρομπόλα
  • Μέση Ετήσια Παραγωγή: 3.500 φιάλες
  • Αλκοολικός Τίτλος: 13 %vol

Για την Ιστορία: Το Ζακυνθινό και το Βοστυλίδι είναι δύο σπάνιες αλλά πολλά υποσχόμενες, τοπικές ποικιλίες. Ο αρχικός κλώνος της ποικιλίας Ζακυνθινό έχει καταγωγή από το ομώνυμο, γειτονικό νησί και την ποικιλία Ασπρούδι. Με σημαντικές διαφορές μεταξύ τους, το Ζακυνθινό καλλιεργείτε πλέον σχεδόν αποκλειστικά στο νότιο τμήμα της Κεφαλονιάς, στην ευρύτερη περιοχή του Ελειού. Το Βοστυλίδι έχει επίσης μεγάλη παράδοση στην αμπελοκαλλιέργεια της Κεφαλονιάς με σημαντικότερες περιοχές την Παλική, τον Αγκώνα και τον Ελειό.

Καλλιέργεια: Η καλλιέργειά τους είναι βιολογική (Οργανισμός Πιστοποίησης ΔΗΩ), ξηρηκή από παλιούς αμπελώνες. Το Ζακινθυνό δίνει υψηλόβαθμους οίνους, με εντυπωσιακά υψηλή οξύτητα και έντονο εσπεριδοειδή χαρακτήρα.

Στο ιδανικό μικροκλίμα του Ελειού μπορεί να αναπτύξει αρώματα ευγενούς σήψης προσθέτοντας πολυπλοκότητα και ιδιαιτερότητα στον χαρακτήρα του. Το Βοστυλίδι προσφέρει στην αρωματική παλέτα, δίνοντας επιπλέον άρωμα, όγκο και αντοχή στο χρόνο. Η Ρομπόλα του παλαιού κτήματος, προσφέρει αρμονία στο γευστικό αποτέλεσμα.

Οινοποίηση: Το κρασί αυτό παράγεται με συνοινοποίηση ή/και ανάμειξη των τριών αυτών ποικιλιών. Με σύγχρονες μεθόδους λευκής οινοποίησης, αποφεύγουμε τεχνικές και επεμβάσεις που μπορεί να μειώσουν τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά τους. Μέρος του οίνου ωριμάζει σε δρύινο βαρέλι.

Χαρακτήρας: Χαρακτηρίζεται από λαμπερό χρυσοκίτρινο χρώμα, αρώματα άνθεων, εσπεριδοειδών και λευκόσαρκων φρούτων, γεμάτη γεύση, δροσερή οξύτητα αποτέλεσμα επιλεγμένης ανάμειξης και απολαυστική, λεμονάτη επίγευση.

Αρμονία: Συνοδεύει ιδανικά λευκά κρέατα με λεμονάτες σάλτσες, λιπαρά ψάρια, ψητό και τηγανιτούς μεζέδες.

Κεφαλονίτικη Κουζίνα: Μπακαλιαρόπιτα ή αρνί στην τσερέπα.

Σερβίρεται στους 8-10 °C.

Καταναλώνεται φρέσκο και για 3 χρόνια από τον χρόνο εσοδείας.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close