Site icon βιοΠοιότητα

Νεμέα 6 μήνες βαρέλι – Κτήμα ΡΕΠΑΝΗ

Το 1986 η οικογένεια Νικολάου Ρεπάνη ξεκίνησε με κίνητρο την αγάπη της για το καλό κρασί.

Όλα αυτά τα χρόνια πιστεύουμε ότι δουλέυοντας με συνέπεια και ευθύνη, συντελέσαμε με τον δικό μας τρόπο σ’ αυτό που όλοι με περηφάνια ονομάζουμε «επανάσταση του Ελληνικού κρασιού».

Το 2000, βλέποντας με θαυμασμό την εξέλιξη του κρασιού αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε το όνειρό μας. Την κατασκευή ενός οικογενειακού οινοποιείου.

Η αναζήτηση της κατάλληλης τοποθεσίας μας οδήγησε στην «αμπελοέσα» Πελοπόννησο.

Σε ιδιόκτητους αμπελώνες βιολογικής καλλιέργειας καθώς επίσης και με συνεργάτες επιλεγμένους αμπελουργούς σε περιοχές όπως η ορεινή Μαντινεία, η Αιγιαλεία, η ορεινή Κορινθία καλλιεργούνται ποικιλίες ελληνικές όπως Αγιωργίτικο, Μοσχοφίλερο, Ροδίτης Αλεπού και κοσμοπολίτικες όπως Syrah, Cabernet Sauvignon και Merlot.

Νεμέα 6 μήνες βαρέλι Βιολογικής Καλλιέργειας

Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης Νεμέα

Τύπος: Ερυθρός Ξηρός

Ποικιλία: Αγιωργίτικο 100%


Προέλευση σταφυλιών: Επιλεγμένοι Βιολογικοί Αμπελώνες στις περιοχές Ξερόκαμπος, Ασπρόκαμπος και Αρχαία Νεμέα

Παλαίωση: Σε βαρέλια, γαλλικής δρυός, για 6 μήνες.

Χαρακτηριστικά: Χρώμα πορφυρό, διακριτικό άρωμα μικρών φρούτων του δάσους και βανίλιας, στόμα ευχάριστο, μαλακό και βελούδινο.

Αρμονία γεύσεων: Συνοδεύει κόκκινα κρέατα, πικάντικες σάλτσες, κυνήγι και κίτρινα τυριά.

Χρόνος παλαίωσης: 4 – 8 χρόνια από το χρόνο παραγωγής του.

Exit mobile version