Emilia – Οινοποιείο Δασκαλάκη


Το Οινοποιείο Silva Δασκαλάκη βρίσκεται στη Σίβα, ένα μικρό χωριό στο Δήμο Ηρακλείου στο 17ο χλμ Ηρακλείου- Μοιρών. Η παράδοση της περιοχής εδώ και πάρα πολλά χρόνια είναι η αμπελοκαλλιέργεια και η οινοπαραγωγή.

Η παράδοση της οικογένειας Δασκαλάκη στην αμπελοκαλλιέργεια και στην παραγωγή οίνων ξεκινάει από το 1920.

Σήμερα, το οινοποιείο πλέον έχει περάσει στη 3η γενιά. Από το 2003 έχει αρχίσει η ουσιαστική αναβίωση των 80 ιδιόκτητων στρεμμάτων, τα οποία καλλιεργούνται με ολοκληρωμένη βιολογική καλλιέργεια σε εδάφη ασβεστοαργυλώδη, με υψόμετρο 400-600 μέτρων.

Aμπέλια και οινοποιείο είναι πιστοποιημένα από τα ΔΗΩ (επίσημος φορέας ελέγχου και πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων).

Σε ένα ιδανικό οικοσύστημα που ποιοτικά μπορεί να προβάλει τον πλούτο και την ιδιαιτερότητα των κρασιών της Κρήτης, η οικογένεια δίνει έμφαση κυρίως στις τοπικές ποικιλίες όπως Λιάτικο, Μαντηλάρι,Πλυτό κ.α. αλλά και στις διεθνής ποικιλίες κρασιών.

Emilia – Οινοποιείο Δασκαλάκη

Μονοποικιλιακό κρασί από λιάτικο. Το λιάσιμο των σταφυλιών για 6-8 ημέρες, ο ξεχωριστός τρόπος οινοποίησης και η παραμονή του κρασιού για 6 χρόνια σε αμερικάνικα και γαλλικά βαρέλια του προσδίδουν μια πλήρη γεύση με χαρακτηριστικά αρώματα σταφίδας, βανίλιας που ακολουθούνται από αρώματα καραμέλας και σοκολάτας.

Σαν απεριτίφ ή στο τέλος του γεύματος. Συνοδεύει γλυκά με μαύρη σοκολάτα και φουντούκι, τάρτες φρούτων, παγωτό και ξηρούς καρπούς. Σερβίρεται στους 8-10°C.

Βραβεία

Διεθνής διαγωνισμός Θεσσαλονίκης 2012: Χρυσό μετάλλιο: Λιαστός Emilia 2007

Ειδική διάκριση από τον Ο.Π.Ε. στον κρητικό οίνο Π.Ο.Π με την υψηλότερη βαθμολογία Λιαστός Emilia 2007

Concours mondial Bruxelles 2012: Ασημένιο μετάλλιο: Λιαστός Emilia 2007

Decanter world wine awards 2012: Ασημένιο μετάλλιο: Λιαστός Emilia 2007

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close