Τετράμυθος Cabernet Sauvignon – Οινοποιείο Τετράμυθος


Το οινοποιείο Τετράμυθος στο Άνω Διακοπτό είναι στην πραγματικότητα μία ομάδα, με τους αδελφούς Σπανού από τη μία και τον οινολόγο Παναγιώτη Παπαγιαννόπουλο από την άλλη.

Οι αμπελώνες του καλύπτουν 140 στρέμματα σε υψόμετρο 450-1050 μέτρων και καλλιεργούνται με βιολογικό τρόπο (Οργανισμός Πιστοποίησης ΔΗΩ). Λόγω μικροκλίματος, εδάφους, έκθεσης, επαφής με την αύρα του Κορινθιακού κόλπου καθώς και καλλιεργητικών τεχνικών μας δίνουν πολύ καλή πρώτη ύλη.

Ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες (ροδίτης, μαλαγουζιά, αγιωργίτικο, μαύρο καλαβρυτινό, cabernet sauvignon, merlot, sauvignon blanc) κατόπιν, οινοποίησης μας δίνει τον γνωστό οίνο Π.Ο.Π. Πάτρα, Τετράμυθος, καθώς και Π.Γ.Ε. Αχαΐα, πλαγιές Αιγιαλείας και Πελοπόννησος.

Τετράμυθος Cabernet Sauvignon, Ερυθρός Ξηρός – Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Πλαγιές Αιγιάλειας

Ο Τετράμυθος Cabernet Sauvignon Βιολογικός Ερυθρός αναδεικνύει την αγαπημένη ποικιλία Cabernet Sauvignon με μια εξαιρετική οινοποίηση.

  • Ποικιλιακή σύνθεση: Cabernet Sauvignon
  • Χαρακτηριστικά: Έντονο βαθυκόκκινο χρώμα, αρώματα μικρών κόκκινων φρούτων, πιπεριάς,καπνού και βανίλιας.
  • Πλούσιο με μακρά επίγευση.
  • Συνδυασμοί : Συνοδεύει κόκκινα κρέατα, ψητά, κυνήγι, λιπαρά τυριά.
  • Σερβίρεται στους 17ο-19ο C.
  • Επιδέχεται μακρά παλαίωση.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail