EDENIA ROSÉ – ΚΤΗΜΑ ΘΕΟΠΕΤΡΑ


Το 1996, η Οικογένεια Τσιλιλή δημιούργησε το ΚΤΗΜΑ ΘΕΟΠΕΤΡΑ, ένα πρότυπο οινοποιείο- αμπελώνα βιολογικής καλλιέργειας, με σκοπό την ανάδειξη της ιδιαιτερότητα της περιοχής και την αναβίωση σπάνιων ελληνικών ποικιλιών.

Η μακραίωνη ιστορική παράδοση και η σύγχρονη τεχνολογία ενώνονται αρμονικά με την ανθρώπινη έμπνευση και διαιωνίζουν την οινική κουλτούρα του τόπου, με σεβασμό στο περιβάλλον (πρόγραμμα Natura 2000).

Την τελευταία δεκαετία, έχοντας ως σκοπό τη συνάντηση των αναγκών του ελληνικού αλλά και διεθνούς καταναλωτικού κοινού με το δημιουργικό όραμα των ανθρώπων της αποσταγματοποιΐας-οινοποιΐας Τσιλιλή, δημιουργούνται νέες σειρές οινικών προϊόντων συνδυάζοντας τις παραδοσιακές αξίες με τις σύγχρονες πρακτικές.

Σήμερα η έκταση του αμπελώνα του Κτήματος Θεόπετρα καλύπτει 150 ιδιόκτητα στρέμματα που απλώνονται ανατολικά των Μετεώρων, σε ημιορεινές πλαγιές, γύρω από το προϊστορικό σπήλαιο της Θεόπετρας.

Το σύνολο των αμπελώνων του Κτήματος Θεόπετρα καλλιεργούνται με βιολογικές πρακτικές, η πιστοποίηση των οποίων γίνεται από τη ΔΗΩ.

Με θέα τους βράχους των Μετεώρων και το σπήλαιο της Θεόπετρας, η οικογένεια Τσιλιλή δημιούργησε ένα boutique οινοποιείο στο οποίο ο άνθρωπος δημιουργεί, αντλώντας έμπνευση από το γύρω φυσικό περιβάλλον.

EDENIA ROSÉ – ΚΤΗΜΑ ΘΕΟΠΕΤΡΑ

ΚΤΗΜΑ ΘΕΟΠΕΤΡΑ

ΠΓΕ ΜΕΤΕΩΡΑ

EDENIA ROSÉ

ΒRUT ΡΟΖΕ ΑΦΡΩΔΗΣ ΟΙΝΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

Βιολογικός αφρώδης οίνος από σταφύλια της θεσσαλικής ποικιλίας Λημνιώνας.

Tρύγος: 3η εβδομάδα του Σεπτεμβρίου

Οινοποίηση: Προζυμωτική εκχύλιση των σταφυλιών για 8-10 ώρες για παρασκευή ροζέ οίνου με τη μέθοδο της «αφαίμαξης». Αλκοολική ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές υψηλής πίεσης και παλαίωση για 14 μήνες παρουσία οινολασπών (surlie).

Γευσιγνωστική σημείωση: Λαμπερό τριανταφυλλί χρώμα, έντονα αρώματα φράουλας και βατόμουρου και βοτανικές νύξεις δυόσμου. Στο στόμα, εκφραστικό με βελούδινες φυσαλίδες, γεύση κόκκινων φρούτων και επίγευση μπισκότου βουτύρου.

Συνοδεύει: Θαλλασινά,αλλαντικά και επιδόρπια.

Δυναμικό Παλαίωσης: 1-2 χρόνια

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close