ΛΗΜΝΙΩΝΑ – ΚΤΗΜΑ ΘΕΟΠΕΤΡΑ


Το 1996, η Οικογένεια Τσιλιλή δημιούργησε το ΚΤΗΜΑ ΘΕΟΠΕΤΡΑ, ένα πρότυπο οινοποιείο- αμπελώνα βιολογικής καλλιέργειας, με σκοπό την ανάδειξη της ιδιαιτερότητα της περιοχής και την αναβίωση σπάνιων ελληνικών ποικιλιών.

Η μακραίωνη ιστορική παράδοση και η σύγχρονη τεχνολογία ενώνονται αρμονικά με την ανθρώπινη έμπνευση και διαιωνίζουν την οινική κουλτούρα του τόπου, με σεβασμό στο περιβάλλον (πρόγραμμα Natura 2000).

Την τελευταία δεκαετία, έχοντας ως σκοπό τη συνάντηση των αναγκών του ελληνικού αλλά και διεθνούς καταναλωτικού κοινού με το δημιουργικό όραμα των ανθρώπων της αποσταγματοποιΐας-οινοποιΐας Τσιλιλή, δημιουργούνται νέες σειρές οινικών προϊόντων συνδυάζοντας τις παραδοσιακές αξίες με τις σύγχρονες πρακτικές.

Σήμερα η έκταση του αμπελώνα του Κτήματος Θεόπετρα καλύπτει 150 ιδιόκτητα στρέμματα που απλώνονται ανατολικά των Μετεώρων, σε ημιορεινές πλαγιές, γύρω από το προϊστορικό σπήλαιο της Θεόπετρας.

Το σύνολο των αμπελώνων του Κτήματος Θεόπετρα καλλιεργούνται με βιολογικές πρακτικές, η πιστοποίηση των οποίων γίνεται από τη ΔΗΩ.

Με θέα τους βράχους των Μετεώρων και το σπήλαιο της Θεόπετρας, η οικογένεια Τσιλιλή δημιούργησε ένα boutique οινοποιείο στο οποίο ο άνθρωπος δημιουργεί, αντλώντας έμπνευση από το γύρω φυσικό περιβάλλον.

ΛΗΜΝΙΩΝΑ – ΚΤΗΜΑ ΘΕΟΠΕΤΡΑ

ΚΤΗΜΑ ΘΕΟΠΕΤΡΑ

ΠΓΕ ΜΕΤΕΩΡΑ

ΛΗΜΝΙΩΝΑ

ΕΡΥΘΡΟΣ ΞΗΡΟΣ ΟΙΝΟΣ

Βιολογικός οίνος από σταφύλια της θεσσαλικής ποικιλίας Λημνιώνας.

Tρύγος: 3η εβδομάδα του Σεπτεμβρίου

Οινοποίηση: Αλκοολική ζύμωση σε δεξαμενές γαλλικής δρυός και παλαίωση για 12 μήνες σε βαρέλια 225 L γαλλικής και αμερικανικής δρυός. Έπειτα, τουλάχιστον 12 μήνες παλαίωση στη φιάλη.

Γευσιγνωστική σημείωση: Βαθύ ρουμπινί χρώμα με ιώδεις ανταύγειες, αρώματα κερασιού και βατόμουρου, αποξηραμένων φρούτων και πικάντικα αρώματα μοσχοκάρυδου και μαύρου πιπεριού. Στο στόμα στρογγυλό με μεταξένιες τανίνες, γεύσεις κόκκινων φρούτων και μακρά επίγευση.

Συνοδεύει: Kοκκινιστά πιάτα, τρυφερά κόκκινα κρέατα και τυριά.

Δυναμικό Παλαίωσης: Τουλάχιστον 5-10 χρόνια.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close