Βιολογικό μέλι Ανθέων της “ΜΕΛΙ ΤΩΝ ΒΟΥΝΩΝ”


Είμαστε μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση με τον διακριτικό τίτλο, «ΜΕΛΙ ΤΩΝ ΒΟΥΝΩΝ» που δραστηριοποιείται από το 2010 στην περιοχή της κεντρικής Ελλάδας με έδρα την Λάρισα .

 Το μέλι και τα υπόλοιπα προϊόντα μας, παράγονται στα μελισσοκομεία μας που βρίσκονται αποκλειστικά σε ορεινές και ημιορεινές τοποθεσίες της περιοχής μας, μακριά από την αστική περιβαλλοντική μόλυνση και τα φυτοφάρμακα των πεδινών καλλιεργειών), και συγκεκριμένα σε περιοχές του Ολύμπου (Καρυά, Καλλυπεύκη, Παλαιός Παντελεήμονας), του Κισσάβου (Μελοιβία, Σωτηρίτσα), του Μαυροβουνίου(Έλαφος, Σκλήθρο), καθώς και σε περιοχές των Αγράφων.

Από το 2020 αυτή η υπέρμετρη αγάπη για την ορεινή φύση, μας ώθησε στην  απόφαση να ενταχθούμε και να εφαρμόσουμε την βιολογική  μελισσοκομία (ΕΚ 834/2007, 848/2018).

Το βιολογικό μέλι Ανθέων της «ΜΕΛΙ ΤΩΝ ΒΟΥΝΩΝ» είναι ένα προϊόν που δείχνει τον βοτανικό πλούτο ενός περιβάλλοντος που διαφυλάσσεται ακόμη.  Συλλέγεται στα ορεινά και ημιορεινά μελισσοκομεία της περιοχής μας και προέρχεται από το νέκταρ των αγριολούλουδων, των βοτάνων και των ανοιξιάτικων δέντρων με κυρίαρχη χλωρίδα την ακακία, τις αγριογκορτσιές, το παλιούρι, την κουτσουπιά, τα άγρια θυμάρια, τα τριφύλλια, το ανοιξιάτικο ρείκι και άλλα..

 Μέλι συχνά μυρωδάτο, ήπιο με γεύσεις συχνά ανθώδεις και φρουτώδεις που διαφέρουν απ την μια χρονιά στην άλλη κι από τη μια βουνοπλαγιά στη άλλη.

Tα μέλια μας διατίθενται σε συσκευασίες των  450γρ.  750γρ. και 950γρ.

 Βαλαβάνης Κώνσταντίνος, Μελισσοκόμος, Παραγωγός.

 

Βιολογικό προϊόν πιστοποιημένο από τον Οργανισμό Ελέγχου & Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων ΔΗΩ

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail